Ingezonden persbericht


Persbericht

Startschot voor 'Top Radreisen'

Fietsvakanties in Duitsland met veel service en weinig bagage

Een fietsvakantie is een mooie gelegenheid om op de fiets nieuwe streken te leren kennen en te genieten van natuur en frisse lucht. De twaalf aanbieders van 'Top Radreisen' maken het nu mogelijk op een bijzonder comfortabele manier te genieten van zo'n actieve vakantie. Het vervoer van de bagage naar de volgende overnachtingsplaats hoort bij de uitgebreide service die is inbegrepen bij de aangeboden tochten. Op de ITB in Berlijn werd vorige week het startschot gegeven voor dit project.

Er is keus te over voor fietstoeristen: in het hoge noorden langs de Elbe, net over de grens door het graafschap Bentheim, of toch maar liever door het Altmühltal? Maar liefst twaalf toeristische organisaties in heel Duitsland hebben zich aaneengesloten tot het samenwerkingsverband 'Top Radreisen' ('Top Fietsvakanties') om fietstoeristen overal dezelfde service te kunnen garanderen.

De gasten overnachten in geselecteerde accommodaties die de organisatie ter plekke voor hen heeft uitgezocht en profiteren van de tips van de lokale bevolking - bijvoorbeeld over een goed restaurant of een onbekende bezienswaardigheid.

Service met een grote 'S'

Uitstekende fietskaarten van de twaalf regio's zijn net zo vanzelfsprekend als uniforme bewegwijzering van de routes. Wie liever niet zijn eigen fiets meebrengt, kan een uitstekende toerfiets huren. De gasten kunnen ook lunchpakketten bestellen zodat het ze onderweg aan niets ontbreekt. En mocht er onderweg iets stuk gaan, dan is de servicedienst snel ter plekke.

Twaalf routes met kwaliteitsgarantie

Deze en andere voordelen hebben in het verleden al gasten voor de afzonderlijke routes laten:kiezen: tochten door vlakke of heuvelige streken, langs rivieren en velden of door bossen. Wie al een keer een van de routes heeft gereden, kan een volgende tocht eenvoudig bij een van de andere Top Radreisen partners boeken, als hij weer gebruik wil maken van het 'Geheel Zorgeloos' pakket.

Dit zijn de fietsroutes: Altmühltal, Brückenradweg, Elberadweg, Emsland-Route, Grafschafter Fietsentour, Hase-Ems-Tour, Lahn-Radweg, Main-Radweg, Mosel-Radweg, Saale-Radweg, Weserradweg en de Westfälische Mühlenroute.

Lokale partners zorgen voor top service

'De gasten zijn enthousiast over de top service die wij als lokale organisatoren met onze plaatselijke kennis te bieden hebben', zegt Wilhelm Koormann van de Hasetal Touristik GmbH. 'Aangezien fietstoeristen steeds op zoek zijn naar nieuwe belevenissen en nieuwe routes, keren ze zelden terug naar dezelfde regio. Vandaar dat twaalf deskundige partners zich aaneengesloten hebben tot 'Top Radreisen'.'

Voor meer informatie kunnen belangstellenden een kijkje nemen op: www.topradreisen.de of bellen met 00 49 54 32 599 599. De routes worden uitgewerkt door de lokale partners die hun eigen regio's door en door kennen.