Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 19-03-2010

Oproep getuigen: ketting over fietspad

AMERSFOORT - Op zaterdagavond 13 maart om 23.00 uur hebben onbekenden een ketting op keelhoogte gespannen over het fietspad op de Stadsring. Het betreft het fietspad aan de zijde van de kantoorpanden. De daders hebben hier een ketting losgerukt bij de parkeerplaats van een pand en deze over het fietspad gespannen.

Een 24-jarige man uit Amersfoort reed hier op zijn fiets, botste tegen deze ketting aan en kwam ten val. Het slachtoffer is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer was ter plaatse niet in staat tot het doen van aangifte, dit zal later plaatsvinden.

De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer informatie hierover hebben. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Jongen mishandeld

AMERSFOORT - Een 16-jarige jongen uit Hoevelaken is op donderdag 18 maart behoorlijk mishandeld door een groep jongeren. Daarbij liep hij verwondingen op.

Het 16-jarige slachtoffer zou tussen 15.15 uur en 15.30 uur op de Oude Lageweg door een groep van ongeveer vijftien jongeren zijn belaagd. Een aantal jongens van die groep zou de jongen hebben mishandeld. Het 16-jarige slachtoffer liep onder andere verwondingen in zijn gezicht op en een zware hersenschudding. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is druk bezig met het onderzoek naar deze zaak.

Licht gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Een 15-jarige fietster uit Hoevelaken is op donderdag 18 maart licht gewond geraakt toen zij in botsing kwam met een personenauto.

Het meisje wilde rond 12.15 uur de Liendertseweg oversteken en stond op het fietspad met een aantal andere fietsers voor het verkeerslicht te wachten. Toen het meisje de weg wilde oversteken, werd zij geraakt door een personenauto die werd bestuurd door 54-jarige vrouw uit Amersfoort. De vrouw sloeg rechtsaf de Ringweg Kruiskamp op en zag het meisje over het hoofd. Bij de botsing liep het meisje (lichte) verwondingen op aan haar knie en scheenbeen. Vermoedelijk heeft de 54-jarige automobiliste het rode verkeerslicht genegeerd. De politie onderzoekt de aanrijding.

Door het lint in het verkeer

LEUSDEN Een bijna-aanrijding zorgde op donderdag 18 maart ervoor dat een 42-jarige automobilist uit Barneveld zijn zelfbeheersing verloor en een 15-jarige fietser uit Achterveld in het gezicht sloeg.

De man gaf rond 16.30 uur de jongen op de kruising Hessingweg met de Emelaarsweg voorrang, maar remde vermoedelijk aan de late kant, waardoor de jongen schrok. Volgens de 42-jarige man maakte de jongen een aantal gebaren, waardoor hij boos werd, uitstapte en na een korte woordenwisseling de jongen in het gezicht sloeg. Daarna reed hij weg. De Barnevelder meldde zich uiteindelijk zelf op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT- De politie heeft op donderdag 18 maart op een aantal plekken een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd gebruik gemaakt van een scanner die automatisch kentekens registreert.

De politie heeft met behulp van een dergelijke scanner gedurende de dag op verschillende locaties controles uitgevoerd. Onder andere werden kentekens gecontroleerd op de Utrechtsweweg en de Stadsring. In totaal werden 2717 voertuigen gescand. Daardoor kon onder andere een persoon worden aangehouden die gesignaleerd stond. Dat betekent doorgaans dat iemand nog een boete/gevangenisstraf open heeft staan. Ook werd er gecontroleerd op overtredingen als: fietsverlichting, het dragen van de autogordel, gebruik van alcohol en de technische staat van scooters en bromfietsen. Niemand bleek te veel te hebben gedronken. Negen mensen kregen een bekeuring omdat zij fietsten zonder licht. Twee automobilsten ontvangen een acceptgirokaart wegens het niet dragen van de autogordel. Eén persoon reed op een scooter zonder rijbewijs. Een andere bestuurder reed op een scooter terwijl hij/zij nog geen 16 jaar is. Eén keer werd een geel papiertje uitgeschreven omdat de rem op een scooter niet (goed) werkte. Eén automobilst kreeg een bekeuring omdat een kind zonder kinderzitje werd vervoerd.

Boze motorrijder

AMERSFOORT Een 73-jarige automobilist uit Amersfoort heeft op 18 maart aangifte gedaan van mishandeling.

De man zag rond 15.15 uur op het Euterpeplein vermoedelijk een motorrijder over het hoofd, waardoor bijna een aanrijding ontstond. Na een woordenwisseling voor het verkeerslicht ter hoogte van de kruising Euterpeplein/Ringweg Randenbroek, kreeg de man van de onbekende motorrijder een schop tegen zijn been. Daarna ging de motorrijder er vandoor.

Als u getuige was van de mishandeling, neemt u dan contact op met de politie van het district Eemland zuid op telefoonnummer: 0900 8844.