Gemeente Steenbergen

Doe mee met de landelijke opschoondag in de gemeente Steenbergen

De gemeente Steenbergen doet op zaterdag 20 maart 2010 opnieuw mee aan de landelijke opschoondag en neemt onder meer de organisatie op zich. De gemeente vindt het belangrijk om eenmaal per jaar massaal het vuil op tal van plaatsen op te ruimen om zodoende bewuster met onze omgeving om te gaan.

Als u een schone omgeving ook belangrijk vindt en u wilt graag meedoen met veel andere inwoners uit de gemeente geef u dan op vóór 1 maart 2010 bij Carien Free van de gemeente Steenbergen, Postbus 6, 4650 AA Steenbergen, e-mail: info@gemeente-steenbergen.nl. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. De gemeente zorgt er dan voor dat je bij een groep kunt aansluiten.

De laatste jaren hebben in onze gemeente 420 tot 450 mensen meegedaan aan de landelijke opschoondag. Het waren bijzonder leuke dagen waarbij gezelligheid en saamhorigheid centraal stond.
Met deze actie kunt u ervaren wat mensen zoal aan afval in de vrije natuur gooien. Het is vervolgens goed om anderen en onze mede inwoners daarop te wijzen.

De gemeente Steenbergen werd weer een stuk schoner. In 2008 is er 10.700 kg aan zwerfafval ingezameld en in 2009 8.200 kg.