Ingezonden persbericht

LENTEFEEST MET CULTUUR EN NATUUR
2e Paasdag 5 april 2010
12.00 - 17.00 uur

Lentefeest in het teken van cultuur en natuur
Het is op 2e Paasdag op Kasteel Heeswijk weer volop genieten van het Lentefeest, dat traditiegetrouw in het teken staat van cultuur en natuur, omdat het evenement samenvalt met de Dag van het Landschap. De dag staat dit jaar in het teken van bos en beheer met wandelingen door de kasteelbossen van Heeswijk. Binnen de kasteelgracht klinkt accordeonmuziek, worden paasworkshops gegeven, kunnen kinderen een ezelrit maken of manden vlechten. Een houtbewerker toont bovendien de ambachtelijkheid van het maken van klompen en Jonker Voordenvuyst vertelt het Paasverhaal.

Kasteelmuseum en Wapenzaal

Het kasteel kunt u op eigen gelegenheid bezoeken. We brengen een ikonententoonstelling over het Paasfeest in de Ridderzaal. Gidsen vertellen u de verhalen over de adellijke bewoners, de bouwgeschiedenis en bijzondere historische wapenfeiten waarbij het kasteel was betrokken. Het Koor Den Bosch onder leiding van Peter-Paul van Beekum geeft concerten in de Wapenzaal en het Trio Joyeux (klavecimbel, viool en viola da gamba) onder leiding van Eelco Kooiker treden op in de Salon.

Brasserie Het Koetshuis
Tijdens het lentefeest is Brasserie Het Koetshuis open om culinair, cultureel of anderszins op adem te komen. Koffie, thee en gebakjes, maar ook hapjes van de 'kleine kaart' worden geserveerd.

De Paasbrunch: vanaf 11.00 uur
In de sfeervol aangeklede keldergewelven van het kasteel kunt u deelnemen aan een uitgebreid brunchbuffet. De lentebrunch kost voor volwassenen E 33,50 of E 38,00 mét cultureel programma en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar E 17,- of E 18,50 met cultureel programma. Reserveer alvast uw tafel(s) via de website.

Dag van het Landschap: start wandelingen 12.00, 13.30 en 15.00 uur
Met Brabant in de Ban van Buiten brengt het Brabants Landschap natuurbehoud dichterbij. Tijdens hun Dag van het Landschap kunt u onder leiding van een IVN gids een wandeling maken van anderhalf uur door de kasteelbossen van Heeswijk. Deelname is gratis.

Entree: E 6 (volwassenen) en E 3 (4 t/m 12 jaar). Meer info op www.kasteelheeswijk.nl