Gemeente Son en Breugel


maart zonder verkeerslichten

Aansluiting Ekkersrijt vanaf 22 maart zonder verkeerslichten

In maart verandert de verkeerssituatie bij de aansluiting Ekkersrijt ingrijpend. Op 8 en 22 maart worden nieuwe weggedeelten in gebruik genomen en in fasen de verkeerslichten uitgeschakeld. Vanaf 22 maart rijdt het verkeer in alle richtingen zonder verkeerslichten.

De belangrijkste wijzigingen in de verkeerssituatie: o Vanaf 8 maart: verkeer op de A50 vanuit Son/Nijmegen kiest vóór Ekkersrijt: de doorgaande A58 richting 's-Hertogenbosch/Tilburg of een regionale bestemming in Eindhoven of bedrijventerrein Ekkersrijt. Tevens wordt het eerste deel van de ver-keerslichten buiten gebruik gesteld: verkeer vanaf de A50 (Son/Nijmegen) naar de A58 en Ekkersrijt rijdt vrij door.
o Vanaf 22 maart: verkeer op de A58 vanuit Tilburg/'s-Hertogenbosch kiest vóór Ek-kersrijt: de doorgaande A50 richting Son/Nijmegen of een regionale bestemming in Eindhoven of bedrijventerrein Ekkersrijt. Met ingang van 22 maart zijn alle verkeers-lichten buiten gebruik. Verkeer vanuit Tilburg/'s-Hertogenbosch naar Eindhoven rijdt zonder verkeerslichten rechtsaf de Kennedylaan op.

Weggebruikers zullen hieraan moeten wennen. Rijkswaterstaat geeft de volgende adviezen:
o Wees alert; rij niet op de `automatische piloot'. o Let goed op de verkeersborden zodat u tijdig de juiste rijbaan kiest.

In de weekeinden voorafgaand aan de ingebruikname van de nieuwe weggedeelten worden werkzaamheden uitgevoerd. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen deze werkzaamheden worden uitgesteld. In dat geval wordt ook de openstelling van de nieuwe weggedeelten uitgesteld.