Gemeente Noordenveld

Commissie aan Veenhuizen

Werkbezoek Europese Commissie aan Veenhuizen

Gepubliceerd op: 16 maart 2010

Op 22 en 23 maart ontvangt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), 3 vertegenwoordigers van de Europese Commissie en een vertegenwoordiger van het ministerie van Economische Zaken. In het gezelschap van gastheer burgemeester Hans van der Laan brengen zij op 23 maart een werkbezoek aan Veenhuizen.

Europese subsidie

De delegatie bezoekt Veenhuizen, omdat daar een aantal projecten zijn gefinancierd uit het Operationeel Programma Noord (OP Noord). Het OP Noord is het Europese programma dat het SNN uitvoert voor de economische versterking van het Noorden. Vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ontvangt Noord-Nederland financiële steun van de Europese Commissie in de periode 2007-2013. Het is gericht op het versterken van het concurrentievermogen, economische groei, innovatie en duurzame ontwikkeling van de regio.

Masterplan Veenhuizen en Kolonie in beeld

De Europese delegatie wil graag weten waar het subsidiegeld aan is besteed. Zo heeft onder meer het masterplan Veenhuizen Europese subsidie gekregen en ontvangt ook het project Kolonie in Beeld Europese subsidie. Concreet betekent dit dat het geld benut is voor de aanleg van het parkeerterrein voor het Gevangenismuseum, het realiseren van een Bed & Breakfast accommodatie in het Gevangenismuseum, de transformatie van het Slachthuisje tot Toeristisch Informatiecentrum, de verbouw van het Ambachtscluster en het Hospitaalcomplex.

Op 23 maart 2010 van 14.00 tot 16.30 uur ontvangt burgemeester Hans van der Laan de delegatie in Veenhuizen. Tijdens het bezoek worden de ervaringen met het EFRO-traject gedeeld en bezoekt het gezelschap een aantal lokaties, waarbij om 15.00 uur het Toeristisch Informatiecentrum,Oude Gracht 40, Veenhuizen bekeken wordt.