Uitbreiding trainings- en dienstenaanbod Baronije


NIEUWEGEINI, 20100322 -- Door te kiezen voor een andere organisatiestructuur wordt het trainings- en dienstenaanbod van Baronije in belangrijke mate uitgebreid en versterkt. Naast kwaliteitsmanagement en (voedsel)veiligheid biedt men nu ook trainingen en diensten aan op het gebied van milieumanagement en lean management.

Het onafhankelijke bedrijfskundig trainings- en adviesbureau Baronije heeft recent gekozen voor een coöperatieve organisatiestructuur waarin een aantal samenwerkingspartners hun krachten verder bundelen. De Coöperatie Baronije UA wil met deze verbreding inspelen op de behoefte aan concretisering van Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen.

"Steeds meer organisaties kiezen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. De vraag naar geïntegreerde zorgsystemen voor kwaliteit, mens en milieu neemt dan ook explosief toe." aldus Aaldrik Kap. "Door samen te werken kunnen wij, zonder dat dit afbreuk doet aan het persoonlijke karakter dat past bij een kleiner adviesbureau, voldoen aan deze vraag".

De coöperatie is dan ook direct het gevolg van de bestaande samenwerking tussen Tiemen van der Worp (voorheen Baronije Training & Advies) en Aaldrik Kap (voorheen ExcellerAid). Beiden beschikken over specifieke kennis en ervaring.

Door samen te werken ontstaat een bundeling van expertise op het gebied van kwaliteitsmanagement, arbeidsveiligheid, voedselveiligheid, milieumanagement en procesoptimalisatie (lean management). Hierbij is bewust gekozen voor een coöperatieve structuur. Deze structuur maakt op termijn immers ook toetreding van andere samenwerkingspartners zoals lead auditoren en veiligheidskundigen mogelijk.

De eerste resultaten van de samenwerking zijn inmiddels zichtbaar. Het trainingsaanbod is uitgebreid met bijvoorbeeld Basiskennis Milieumanagement en de workshops Introductie Explosieveiligheid (ATEX) en Lean Management.

Ook is de coöperatie inmiddels betrokken bij de opleiding Middelbare Veiligheidskunde die samen met EBN Campus ontwikkeld en georganiseerd wordt.

Coöperatie Baronije UA