Trots op Nederland

Nieuws

19 mrt 2010 | Verdonk stelt kamervragen


1. Bent u op de hoogte van het artikel in Het Parool van 18/03/2010 over een Amsterdams gezin dat eind december 2009 in Amsterdam is opgepakt en als bende meer dan euro 400.000,= verkregen heeft door criminele activiteiten?

2. Bent u met mij verontwaardigd dat leden van deze criminele familie al jarenlang hun gang blijken te kunnen gaan, zonder dat er blijkbaar sprake is van een succesvolle aanpak van hun herhaaldelijke criminele gedrag?

3. Bent u met mij onaangenaam verrast dat dit in het Amsterdamse Stadsdeel Slotervaart heeft kunnen gebeuren ondanks het feit dat de verantwoordelijke PvdA-bestuurders beweren dat met name in dat Stadsdeel grote vooruitgang is geboekt in de aanpak van criminele Marokkanen?

4. Bent u met mij van mening dat het onbegrijpelijk is dat de moeder in vrijheid is gesteld om een zoon van 15 jaar op het juiste spoor te houden, terwijl ze met het ontsporen van haar andere kinderen inmiddels bewezen heeft dit niet te kunnen?
5. Bent u met mij van mening dat de vader en de moeder daarom uit de ouderlijke macht gezet dienen te worden en de opvoeding van deze zoon aan anderen dient te worden toevertrouwd?
6. Bent u met mij van mening dat er direct beslag gelegd moet worden op bezittingen van deze familie in Marokko, mocht dat nog niet gebeurd zijn.

7. Bent u bereid de relevante collega bewindslieden te vragen om onderzoeken op te starten naar mogelijke overtredingen van fiscale en sociale wetgeving, indien nog niet gebeurd en indien aan de orde de betreffende bendeleden voor geconstateerde overtredingen te vervolgen?

19 maart 2010

* Het Parool 18 maart 2010