Gemeente Hoorn

Acties bureau Stadstoezicht week 11

Deze week hebben de inspecteurs van Bureau Stadstoezicht gecontroleerd op het aanbieden bedrijfsafval in de binnenstad. In de Kersenboogerd is gecontroleerd op het dumpen van grofvuil. Ook controleerde Stadstoezicht op fout parkeren.

Bedrijfsafval
De controleactie op het aanbieden bedrijfsaval in de binnenstad werd uitgevoerd in samenwerking met HVC inzameldienst. Het bedrijfsafval in de binnenstad mag alleen worden aangeboden op donderdag. Tijdens de controle troffen de inspecteurs geen verkeerd aangeboden bedrijfsafval aan. Wel vonden de inspecteurs een aantal verkeerd aangeboden vuilniszakken van particulieren. De aanbieders van deze vuilniszakken zijn niet achterhaald. Particulieren mogen hun afval alleen op maandag aanbieden.

Grofvuil
In de Kersenboogerd hielden de inspecteurs van Bureau Stadstoezicht samen met de gemeentelijke reinigingsdienst een gerichte actie na verschillende meldingen over het dumpen van grofvuil. Grofvuil mag alleen worden aangeboden na aanmelding bij HVC. Er werd in zes straten grofvuil aangetroffen. Het onderzoek naar de herkomst van het grofvuil loopt nog. In één geval werd de veroorzaker van het vuil direct gevonden. Deze persoon kreeg een boete.

Tijdens de controle werd een persoon gevraagd om zich te legitimeren in verband met onjuist aanbieden van huisvuil. Deze persoon wilde zich niet legitimeren en is daarom door de inspecteur aangehouden. Na verhoor en een bekeuring kon de persoon weer gaan.

Fout pakeren
Tijdens een surveillance op parkeeroverlast troffen de inspecteurs van Bureau Stadstoezicht een bestuurder aan die gevaarlijk geparkeerd stond bij een voetgangeroversteekplaats. De bestuurder werd verzocht zijn voertuig te verplaatsen. Deze wilde dat niet en stelde zich agressief op. Er ontstond een vechtpartij waarbij collegas moesten assisteren. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Laatste wijziging van deze pagina: 22 maart 2010