Effectenclaim tegen Toyota Motor Corporation 22/03/2010 10:24

Johnson Bottini, LLP Het advocatenkantoor Johnson Bottini, LLP kondigt een investeerdersrecht aan inzake een effectenclaim tegen Toyota Motor Coroporation

Maart 2010, San Diego (Verenigde Staten).

Johnson Bottini, LLP (http://www.johnsonbottini.com), een advocatenkantoor gespecialiseerd in aandelenmassaschadezaken en met kantoren in Munchen (Duitsland) en San Diego (VS), heeft aangekondigd aan dat zij een massaschadezaak heeft aangespannen in een van de U.S. Federal Courts (Los Angeles, Californie) namens alle investeerders die een van de openbaar verhandelbare aandelen van Toyota Motor Corporation ("Toyota") (New York Stock Exchange:TM) hebben gekocht, inclusief, maar niet gelimiteerd tot zogenaamde American Depositary Shares ("ADS's"), gedurende de periode van 4 augustus 2009 tot 2 februari 2010 (de "Class Period").

Institutionele beleggers in Europa die een aanzienlijk geldbedrag in Toyota aandelen hebben verloren, kunnen zich op basis van "no-cure-no-pay" voegen in de rechtszaak tegen Toyota door Johnson Bottini in te schakelen om hen te vertegenwoordigen (op basis van een contingency fee). Zelfs als u uw aandelen of obligaties Toyota op een van de Europese aandelenbeurzen heeft aangeschaft, kunt u deelnemen aan de rechtszaak in Los Angeles. Indien u een zakelijk investeerder bent en als een van de hoofdeisers op wenst te treden, dan dienen wij namens u voor 6 april 2010 een document in te dienen bij de Federal Court in Los Angeles.

Ter verduidelijking: in tegenstelling tot in Nederland hoef je je in de VS niet aan te sluiten bij een Stichting die dan als enige eiser optreedt. In de VS is het dus mogelijk om zelf (vertegenwoordigd door een advocaat) als eiser in een massazaak op te treden.

Indien u de zaak wilt bespreken of wanneer u vragen heeft over dit persbericht, dan wel uw rechten of belangen, gelieve dan contact op te nemen met een van de volgende advocaten: (1) indien u uw belangen in het Nederlandse wilt bespreken: Stephanie Andriesse, advocate, te bereiken op tel.nr (+1)858-405-35 41 of per email stephaniea@johnsonbottini.com of sandriesse@hotmail.com; (2) indien u uw belangen in het engels wilt bespreken: Frank A. Bottini, advocaat, te bereiken op tel.nr. +1-619-230-0063 of per email frankb@johnsonbottini.com.

Iedere schadebelanghebbende kan als hoofdeiser optreden door zich te laten vertegenwoordigen door de advocaat van hun keuze. Hij/zij kan er tevens voor kiezen om passief aan de massaschadezaak deel te nemen als class member. De aanklacht tegen Toyota bestaat eruit dat sommige vennoten en bepaalde werknemers en directeuren van Toyota de Securities Exchange Act van 1934 hebben geschonden door foute en misleidende verklaringen af te geven betreffende de handelingen van het bedrijf en Toyota's zakelijke en financiele resultaten en vooruitzichten. Gedaagden hebben investeerders misleid door niet openbaar te maken dat er een belangrijk defect in het ontwerp van het acceleratiesysteem van Toyota bestond, waardoor een onbedoelde versnelling kon optreden. Als resultaat van de valse verklaringen van de gedaagden werden de prijzen van de aandelen van Toyota kunstmatig verhoogd gedurende de Class Period, waardoor deze op 19 januari 2010 hun hoogtepunt bereikten van $91.78 per ADS.

Op 21 januari 2010 kondigde Toyota aan dat zij 2.3 miljoen auto's in Noord Amerika zou terugroepen, vanwege de problemen met het blijven hangen van het gaspedaal. Na het sluiten van de beurs, op 2 februari 2010, kondigde Toyota aan dat haar verkopen in de Verenigde Staten in januari 2010 ten opzichte van het voorgaande jaar, met 16% waren gedaald als gevolg van de terugroeping en de daarop volgende schorsing van de verkoop van haar meest populaire modellen. Daarna, op 3 februari 2010, voordat de beurs opende, kondigde Toyota aan dat zij berichten had ontvangen over remproblemen bij het 2010 model van de Prius hybride.

Als gevolg van dit nieuws kelderde de koers van Toyota's ADS met $4.69 per aandeel en sloot op $73.49 per aandeel op 3 februari 2010. Ook het algemene aandeel Toyota daalde, met ongeveer 6%.

Eiser in de onderhavige massaschadezaak tracht het geleden verlies terug te winnen namens alle houders van openbaar verhandelde aandelen in Toyota, inclusief ADS's, gedurende de Class Period.

Johnson Bottini is een advocatenkantoor met kantoren in Munchen (Duitsland) en San Diego (Verenigde Staten). Zij voeren voornamelijk grote rechtszaken bij Federal en State Courts in Amerika en spelen een vooraanstaande rol in veel grote rechtszaken waar zij optreedt namens (door fraude) gedupeerde investeerders. De website van Johnson Bottini (http://johnsonbottini.com) bevat meer informatie over het kantoor.





http://johnsonbottini.com