Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 16 maart 2010

Verplaatsing bushalte Esbeekseweg
De bushalte aan de Esbeekseweg moet verplaatst worden vanwege herinrichting van de Esbeekseweg en om de bushalte te kunnen aanpassen aan de eisen voor mindervaliden.
Het college heeft - in vervolg op zijn eerdere voornemen - nu definitief besloten om de bushalte Esbeekseweg Oost te verplaatsen naar (nagenoeg) de oude locatie. Tegen het voorgenomen besluit zijn twee reacties binnengekomen. Het college heeft deze reacties betrokken bij de belangenafweging en besloten zijn voorgenomen besluit niet te wijzigen. Het definitieve besluit wordt binnenkort zes weken ter inzage gelegd.

Ontheffing winkeltijdenverordening
Albert Heijn BV en C1000 hebben aanvragen ingediend om ontheffing van de Winkeltijdenverordening. Het college kan, op basis van het huidige inwonersaantal, in onze gemeente aan maximaal één winkel een ontheffing verlenen.
In overleg met beide aanvragers is besloten Albert Heijn ontheffing te verlenen voor de periode van 1 mei 2010 tot 1 mei 2011 en aan C1000 ontheffing te verlenen voor het daarop volgende jaar. De ontheffing geldt iedere zondag van 16.00 tot 20.00 uur.

Integrale dorpsontwikkelingsplannen
Het college heeft ingestemd met de definitieve opleggers voor de integrale dorpsontwikkelingsplannen (IDOPâs) voor Hilvarenbeek en Biest-Houtakker.
De opleggers zijn gemaakt met inbreng vanuit de dorpskernen. Voor Biest-Houtakker is het Belangenorgaan Biest-Houtakker erbij betrokken; voor Hilvarenbeek is een beroep gedaan op vertegenwoordigers van lopende projecten zoals de Samenwijspartners.
Voor uitwerking van de plannen uit de beide opleggers wordt een subsidieverzoek ingediend bij de provincie.

Voorstel aan de raad

Beeldkwaliteitplan âBrouwershofâ
Het college stelt de raad voor het beeldkwaliteitplan voor de nieuwe Baarschotse woningbouwlocatie 'Brouwershof' gewijzigd vast te stellen. Het beeldkwaliteitplan geeft aan wat de beoogde en gewenste ruimtelijke kwaliteit van het plangebied is en welke spelregels en wensen worden gehanteerd om deze kwaliteit te waarborgen en - vooral - te stimuleren. Inzet van het plan is het behoud van de groene dorpse identiteit van Baarschot.