Gemeente Teylingen


College Teylingen doet mee aan NL DOET

22 maart 2010

Het college van b&w deed op 19 maart mee aan NL DOET, voorheen bekend als Make A Difference Day (MADD). Zij ondersteunden de begeleiders bij een High Tea voor de bewoners uit psychogeriatrisch centrum Mariënhaven in Warmond. Het college vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan deze speciale dag. Het werk wat de vrijwilligers doen is immers lang niet vanzelfsprekend. Zonder hun inzet zouden vele activiteiten niet uitgevoerd worden. Het college wil op deze manier zijn waardering uitspreken voor alle vrijwilligers binnen Teylingen.

Sociaal Nederland

NL DOET is een landelijke, grootscheepse vrijwilligersactie die wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en MOVISIE. Eerder was dit bekend onder de naam Make A Difference Day (MADD), maar vanaf 2010 wordt een nieuwe naam gehanteerd: NL DOET. Deze actie zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert tienduizenden Nederlanders om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken voor een goed doel: sociaal Nederland.

Campagne

Afgelopen jaar waren zo'n 50.000 Nederlanders actief tijdens deze dag, een record aantal. Maar de uitdaging is om in 2010 nog veel meer mensen op de been te krijgen. De campagne van NL DOET richt zich dit jaar op bestaande groepen zoals families, collega's, sportteams, verenigingen, koren etc. De titel van de campagne is dan ook `Wat doet u met uw collega's op 19 en 20 maart?'

Het succes van NL DOET

Het succes van NL DOET blijkt o.a. uit het toenemend aantal bekende Nederlanders, waaronder leden van het Koninklijk Huis en diverse landelijke en lokale politici, dat zich inzet tijdens deze dagen. Naar schatting zullen er tijdens NL DOET meer dan 2.000 klussen en uitstapjes worden georganiseerd. Voor vele organisaties zijn vrijwilligers broodnodig en verzekeren zij hun voortbestaan.

Voor meer informatie over deze vrijwilligersactie kijkt u op www.nldoet.nl.