Politie Gelderland-Zuid

Spoor van vernielingen; dader gepakt

Dreumel, 22-03-2010 o Zondagavond omstreeks 23.00 uur is een 20-jarige man uit Dreumel op de Rooijsestraat in diezelfde plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal en vernieling.

Een getuige had bij de politie gemeld dat er iemand door de Rooijsestraat in Dreumel liep en daar autos vernielde. Een agent ging op onderzoek uit en kreeg van een getuige in de omgeving te horen hoe de dader er uit zag. Met het goede signalement op zak ging de agent op onderzoek uit. Op de Rooijsestraat trof hij een fietser aan, die voldeed aan het opgegeven signalement. De jongen voerde geen verlichting en slingerde behoorlijk. Toen de agent de verdachte staande hield en aansprak, merkte hij dat de jongen behoorlijk had gedronken. De verdachte werd aangehouden en geconfronteerd met de feiten.

De verdachte bekende uiteindelijk dat hij een aantal autos had vernield en hij zou de plekken aanwijzen waar hij dit had gedaan. Hij wees zestien autos aan waarvan de spiegel of de ruitenwisser(s) waren vernield. Ook had hij een bushokje en enkele bloembakken vernield. De politie heeft bij de gedupeerden een briefje op de auto achtergelaten, met het verzoek aangifte te doen. De verdachte werd naar Nijmegen overgebracht en ingesloten. Gedupeerden worden opgeroepen om aangifte te doen. (14)

Laatst gewijzigd 22-03-2010 12:17 | © Regio Gelderland-Zuid |