Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 maart 2010

Vrouw aangehouden na vernielen woning

Almelo

Een 20-jarige vrouw uit Almelo werd zondagmiddag 21 maart aangehouden, omdat zij de ruiten van een woning aan De Houtsnip had ingegooid en een 29-jarige bewoner had aangevallen. De 20-jarige kwam verhaal halen bij de 29-jarige bewoner, omdat hij kort daarvoor haar broer had aangesproken om zijn loslopende hond aan te lijnen. In plaats van de hond aan te lijnen haalde de broer zijn 20-jarige zus erbij. De zus volgde de 29-jarige naar zijn woning, waarna zij de ruiten ingooide en de bewoner aanvloog in de woning. De politie werd ingeschakeld. Deze kon de 20-jarige later in haar woning aan De Hop aanhouden. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010024904)

Drie mannen aangehouden voor vernielen auto's Oldenzaal
Een 19-, 21- en een 29-jarige man, allen woonachtig in Oldenzaal, werden zondagmiddag 21 maart aangehouden, omdat zij een geparkeerde auto hadden vernield.

Zondagmiddag 21 maart omstreeks 13.00 uur meldde een 65-jarige vrouw uit Weerselo dat drie mannen boven op haar geparkeerde auto stonden op het st. Plechelmusplein in Oldenzaal. De vrouw kon een 19-jarige en een 21-jarige man, beiden woonachtig in Oldenzaal staande houden. Een derde persoon ging er snel vandoor. Het tweetal werd direct overgedragen aan de politie. De derde verdachte, een 29-jarige Oldenzaler, werd gebeld en meldde zich even later op het politiebureau. Alle drie zijn aangehouden en werden ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. (2010024908)

Man aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs Enschede
Een 36-jarige man uit Enschede werd zondagmiddag 21 maart aangehouden, omdat hij in een auto reed zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Surveillerende agenten zagen zondagmiddag 21 maart omstreeks 15.00 uur de auto rijden op het Pantheon in Enschede. Bij navraag bleek dat de 36-jarige automobilist uit Enschede niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De auto bleek niet verzekerd en niet APK gekeurd. De auto werd afgesleept in opdracht van de Belastingdienst. De 36-jarige heeft processen-verbaal gekregen voor het rijden zonder geldig rijbewijs, geen geldige APK en geen verzekering. De eigenaar van de auto krijgt een proces-verbaal voor het doen laten rijden in zijn auto. (2010024949)

Man aangehouden na ingooien ruit buurman Hengelo
Een 42-jarige man uit Hengelo werd zondagavond 21 maart omstreeks 22.00 uur aangehouden in zijn woning aan de Groenhofstraat in Hengelo. Tijdens een conflict met een 34-jarige buurman gooide de 42-jarige de ruit van de woning in van de buurman. De politie werd ingeschakeld. De 42-jarige werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010025011)

Twee inbrekers aangehouden door snel optreden Politie Borne
Een 19-jarige man en een 21-jarige man, beiden woonachtig in Boskoop, werden maandagmorgen 22 maart aangehouden, omdat zij verdacht worden van een inbraak.

Maandagmorgen 22 maart omstreeks 04.154 uur kwam een inbraakmelding binnen bij de politie van een school aan de Van Heemskerkstraat in Borne. Toen de politie arriveerde bleken de inbrekers al verdwenen te zijn. Direct werd in de buurt rondgekeken. Een oplettende krantenbezorger zag dat twee mannen in een donker kleurige auto vermoedelijk verantwoordelijk waren voor de inbraak. De politie keek in de omgeving rond en trof de auto aan op de Kluft. In de auto werden enkele laptops, die mogelijk afkomstig zijn van de school, en inbrekerswerktuig aangetroffen. Een 19-jarige man en een 21-jarige man, beiden woonachtig in Boskoop, werden aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010025053)

Alternatieve straf voor bromfietsbestuurders met opgevoerde bromfietsen Haaksbergen
Een 16-jarige en een 17-jarige bromfietser uit Haaksbergen werden zondagmiddag 21 maart gecontroleerd op de Westsingel in Haaksbergen. Op de rollenbank bleek dat beide bromfietsen opgevoerd waren. Beide bromfietsers hebben een alternatieve straf (project 49CC) aangeboden gekregen. (2010024970)

Jan Mathijssen terecht

Oldenzaal / Nordhorn

De sinds maandag 8 maart vermiste Jan Mathijssen uit Oldenzaal is terecht. Zaterdagmorgen 20 maart jl. meldde hij zich in zeer verwarde toestand bij het ziekenhuis in het Duitse Nordhorn. Hier is hij opgenomen. Het is op dit nog onbekend waar hij sinds 8 maart heeft verbleven. Zo gauw dit mogelijk is, zal dit nader worden onderzocht en zal hij ook worden gehoord i.v.m. de mogelijke betrokkenheid bij de brand in zijn woning in Oldenzaal op 8 maart.