MBO raad

Stichting van het Onderwijs opgericht op 22 maart

19-03-2010 - De werknemers- en werkgeversorganisaties van het onderwijs hebben op 22 maart de Stichting van het Onderwijs opgericht. Bij de officiële oprichting waren staatssecretaris Marja van Bijsterveldt, voorzitter van de Sociaal Economische Raad Alexander Rinnooy Kan, MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl, sociale partners en andere betrokkenen aanwezig.
Deze stichting moet uitgroeien tot het platform voor het hele onderwijsveld en kabinet voor het bespreken van onderwijsbrede vraagstukken. De eerste voorzitter is Sijbolt Noorda (VSNU, vereniging van universiteiten) en Walter Dresscher (Algemene Onderwijsbond) is de eerste vicevoorzitter.

Onderwijsbrede agenda
De verschillende onderwijssectoren hebben elk hun eigen profiel en uitdagingen. Daarnaast heeft het onderwijs een gezamenlijke opdracht studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op de maatschappij. Die opdracht wil de stichting zichtbaarder maken richting politiek en samenleving. De stichting heeft de eerste stappen gezet voor een gezamenlijke onderwijsbrede agenda. Drie manifesten vormen de inhoudelijke agenda van de Stichting van het Onderwijs.

Initiatief
Het idee voor de Stichting van het Onderwijs vindt zijn oorsprong in het 'Advies LeerKracht!' (2007) van de Commissie Leraren onder leiding van Alexander Rinnooy Kan. Deze commissie signaleert een grote versnippering aan organisaties in het onderwijs en stelt voor de slagkracht te vergroten door een breed platform in het leven te roepen.

Initiatiefnemers
De Stichting van het Onderwijs is opgericht door VSNU, HBO-raad, MBO Raad, VO-raad, PO-Raad, AOb, CNV onderwijs, Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en Federatie Onderwijsbonden CMHF/MHP.

Meer informatie
www.stichtingvanhetonderwijs.nl

Bron/Auteur: Webredactie