Ingezonden persbericht

*** PERSBERICHT ***

Datum: 22-03-2010

MP3 experiment in denieuwebibliotheek Almere!

Op zaterdag 27 maart zal in de nieuwe bibliotheek van Almere een mp3-experiment plaats vinden. Het MP3 experiment is een variatie op een flashmob. Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt.

De gelegenheid van deze flashmob is de opening van de nieuwe stadbibliotheek van Almere. Burgemeester Jorritsma van Almere zal om 11.00 uur de officiële openingshandeling verrichten, waarna gedurende het gehele weekend activiteiten, workshops en festiviteiten zijn georganiseerd. Eén van deze activiteiten is het mp3-experiment, dat op zaterdag rond 14.00 uur zal plaatsvinden.

Om zoveel mogelijk jongeren naar de opening van de bieb te lokken, heeft evenementenbureau De Wereld van Sophie voor de bibliotheek van Almere een MP3-experiment gelanceerd. Dit experiment is een vooraf gecoördineerde flashmob die deel uitmaakt van het openingsfeest. In Nederland hebben al eerder flashmobs plaatsgevonden, maar binnen de evenementenwereld is dit fenomeen nieuw. Organisatie en initiatiefneemster Helmi van Doorn van De Wereld van Sophie legt uit: "een bibliotheek heeft vaak een wat stoffig imago. Van dat imago wil de bibliotheek in Almere af. Om zoveel mogelijk jongeren bekend te maken met de nieuwe bibliotheek hebben we besloten een MP3-experiment op te zetten. Zo bieden we jongeren op een wel heel verrassende manier de mogelijkheid om alle nieuwe faciliteiten die het nieuwe onderkomen biedt, te verkennen en ontdekken!". Naast jongeren kunnen mensen van alle leeftijden mee doen aan dit experiment.

De introductie van het MP3 experiment (flashmob) als onderdeel van een evenement in Nederland is nog niet eerder vertoond. Van Doorn: "Het MP 3-experiment is voor gelegenheden zoals deze opening een prima middel om een breder en vooral ook jonger publiek te lokken. Daarnaast is het een verrassende manier om bijvoorbeeld gasten kennis te laten maken met een nieuw pand, een nieuwe omgeving en natuurlijk om op een hele leuke manier met elkaar bezig te zijn zonder te weten wat er gaat gebeuren".

Kortom! Download de track via www.denieuwebibliotheek.nl en stuur na het lezen van dit bericht en de instructies op de website het bericht door aan je netwerk. Dan kunnen jullie samen de nieuwe bibliotheek op stelten gaan zetten op zaterdag 27 maart a.s..