Gemeente Valkenswaard


Harp in beeld

Harpweekend

In de maanden maart en april wordt de harp op de kaart gezet in de regio Eindhoven-Weert-Deurne.

Op zondag 28 maart om 16.00 uur is de afsluiting van het jaarlijkse regionale harpweekend in het cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. Hieraan doen harpleerlingen en docentes van zeven regionale muziekscholen aan mee.

De harpleerlingen en docentes van de zeven muziekscholen zijn al volop bezig aan de voorbereidingen voor twee harpweekenden. In het weekend van 27 en 28 maart vindt het jaarlijkse harpweekend van docenten Mea van Delden, Ingje van Rijn, Renske de Leuw (CMD Valkenswaard) en hun leerlingen plaats. Dit jaar zijn ze te gast bij het RICK in Deurne. Op het slotconcert spelen twee jonge solisten: Josephine Nguyen (viool) en Fenne Schatorjé (dwarsfluit). Zij worden begeleid door het grote harporkest.

Filmmuziek
Dit jaar storten alle jonge harpisten zich in de wondere wereld van de filmmuziek. In de tijd van de stomme film probeerde men al de film mooier te maken door er live muziek bij te spelen. Tegenwoordig kan de film niet meer zonder muziek. Als er iets spannends, vrolijks of droevigs staat te gebeuren, dan hoor je dat al aan de muziek. Maar deze muziek klinkt ook heel mooi zonder de film erbij. En dát gaan we laten horen tijdens dit harpweekend.
Natuurlijk wordt er ook weer geknutseld tijdens de workshop 'Creatief'. Maar het spannendste is wel de workshop 'Film maken'. Wie weet, loopt er onder de deelnemers wel een echte filmster rond!

Tijdens het concert op zondag om 16.00 uur is het podium gevuld met allemaal Hollywood sterren. Iedereen komt in zijn of haar mooiste jurk of pak. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken welke beroemdheden zich allemaal onder hen bevinden...

Harpevenement
Behalve het harpweekend zijn er nog diverse andere harpactiviteiten. Het startschot van de harpevenementen wordt gegeven op 14 maart. Op het CKE te Eindhoven zal harpist Remy van Kesteren schitteren wanneer hij een besloten concert verzorgt voor de harpleerlingen uit de regio.

Op 24 en 25 april brengen de leerlingen van Kunstkwartier Helmond en omgeving hun muziek ten gehore met het thema 'Van ver en overzee'. Dit weekend wordt gehouden in 'Hofdael' te Geldrop.

Iedereen die nog meer wil weten over de harp en het bespelen ervan is welkom op 10 april op de Open Folkharp Dag in Kunstkwartier te Helmond. Alles over deze harpactiviteiten en het bezoeken ervan kunt u teruglezen op www.harpclub.eu. Kortom, laat u verrassen en onderdompelen door harpklanken!

Meer informatie
Voor meer informatie is de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans bereikbaar op werkdagen tussen 9.30 - 17.00 uur op telefoonnummer 040-2083591.