Groeiende interesse voor Masteropleiding

18/03/2010 14:07

Millian

Den Haag/Utrecht, 18 maart 2010

P e r s b e r i c h t

Groeiende interesse voor Masteropleiding

Master Meetings trekken steeds meer bezoekers naar Jaarbeurs Utrecht

DEN HAAG/UTRECHT - Steeds meer academici en hbo-geschoolden met een baan kiezen voor een aanvullende opleiding tot Master, MBA, post-hbo of executive programs om hun concurrentiekracht en positie op de arbeidsmarkt te versterken. Dat blijkt uit het groeiend aantal bezoekers van Master Meetings. Ook voor de veertiende editie van Master Meetings, op 27 maart in de Jaarbeurs in Utrecht hebben zich al meer deelnemers aangemeld dan andere jaren.

Tijdens Master Meetings maken deelnemers persoonlijk kennis met het uitgebreide aanbod aan opleidingen van gerenommeerde universiteiten, business schools en andere topinstituten. Professionals van die opleidingen zetten in een persoonlijk gesprek hun wensen en eisen op een rij. Verder vinden er gratis masterclasses plaats, onder meer over het vinden van balans tussen werk en studie, zelfmanagement, levensloopmanagement of het behalen van carrièredoelstellingen. Via www.mastermeetings.nl kunnen deelnemers zich inschrijven voor een masterclass.

In 2006 kwamen nog 165 deelnemers naar Master Meetings, vorig jaar al 218 en in topjaar 2008 zelfs 300. Hoewel de meeste inschrijvingen pas in de laatste week plaatsvinden, hebben zich nu al ruim honderd deelnemers aangemeld. ,,In deze tijd vinden mensen hun opleiding steeds belangrijker in hun carrièrepad. Het is hun concurrentiemiddel op de arbeidsmarkt. Omdat een opleiding veel tijd en geld vergt, is het cruciaal dat je een opleiding kiest die bij je past en je verdiept in de mogelijkheden. De verschillen tussen de opleidingen zijn namelijk groot en niet meteen duidelijk. Dat verklaart de groeiende deelname aan Master Meetings," zegt Jolanda Bellekom Millian, die Master Meetings in samenwerking met vooraanstaande opleidingsinstituten organiseert Om dezelfde reden hechten de organisatoren veel belang aan het geven van een gedegen voorlichting.

Het programma in de Jaarbeurs Utrecht duurt van 9.30 tot 15.30 uur. Tijdens Master Meetings zal schaatser Erben Wennemars een presentatie geven over sport en persoonlijk leiderschap. Erben zal dit thema op zijn eigen wijze vorm geven met veel voorbeelden uit zijn carrière als topsporter.

Tijdens Master Meetings zijn ruim 200 opleidingen in verschillende vakgebieden aanwezig. Naast de bekende, brede en bedrijfskundige MBA-opleidingen (Master of Business Adminstration) zijn er vele gespecialiseerde masteropleidingen voor een groot aantal vakgebieden en functies.

Informatie en inschrijven via www.mastermeetings.nl of www.millian.nl

EINDE PERSBERICHT





http://www.millian.nl