Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Doe het licht uit tegen klimaatverandering

22 maart 2010

Op 27 maart 2010 om 20.30 uur gaat het licht uit. Over de hele wereld zullen steden, gebouwen, bedrijven en huishoudens een uur lang op zwart gaan: Earth Hour. Het licht uit tegen klimaatverandering!

Wie doen er mee?

Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. In 2008 verspreidde de actie zich als een inktvlek over de aardbol en vorig jaar werd het een wereldwijd fenomeen: bijna een miljard mensen in 88 landen deden een uur lang het licht uit. Dit jaar worden het er nog meer!

Meer dan 200 steden wereldwijd hebben nu al toegezegd mee te doen aan Earth Hour, bijvoorbeeld Londen, Lissabon, Madrid, Kopenhagen, Istanbul, Hong Kong en Los Angeles. Ook Amsterdam doet mee!

Draag bij aan het succes van Earth Hour en doe mee!

De gemeente roept bewoners en bedrijven op mee te doen aan de actie. We horen van veel initiatieven en geven zelf het goede voorbeeld met de eigen gemeentelijke gebouwen. Zo gaat onder meer het licht uit van de Stopera, de Magere Brug en de voormalige diamantbeurs van de Dienst Milieu en Bouwtoezicht. Ook Artis, het Radisson Blue hotel, het Hilton hotel, het Paleis op de Dam en nog veel meer gebouwen doen mee. Verder hebben zich al honderden bewoners aangemeld op de site van Earth Hour. Meld je ook aan!

Donker hoeft niet in de toekomst

Amsterdam wil ook laten zien dat we in de toekomst niet in het donker hoeven te leven. Technologie en innovatie bieden een oplossing die ongekend is. Denk bijvoorbeeld aan de toekomst van zonne- en windenergie en elektrisch vervoer. Tijdens Earth Hour laten we zien dat noodzakelijke verlichting ook aan kan blijven, zolang de verlichting maar energiezuinig is. Zeker in Amsterdam kan het licht aanblijven: Amsterdam is een van de koplopers als het gaat om het vergroenen van de openbare verlichting.

---