Ingezonden persbericht



---


-Persbericht-

Türkü Bar met Rojin in Podium Mozaïek
Zaterdag 27 maart 2010

De Türkü Bar is hét begrip in het huidige Istanbulse uitgaansleven. In een Türkü Bar kan men genieten van de Turkse volksmuziek in een modern en stedelijk jasje. Het is een café waar je de avond genoeglijk doorbrengt met een heerlijke vermenging van nostalgie en hedendaags muziekplezier onder het genot van een drankje en de beroemde Turkse mezes-hapjes.

Tijdens deze editie van Türkü Bar zal Rojin, de Koerdische diva en hét beeld van de Koerdische TRT-zender van Turkije, de sterren van de hemel zingen. De muziek van Rojin heeft een volkskarakter maar op haar meest recente cd Deq Dövme geven de hectische gitaren haar muziek soms een stevige rockondergrond mee. Voor de ontwikkeling van Koerdische muziek is het succes van Rojin's single Si van haar tweede album van grote betekenis geweest. Rojin zingt zowel in Koerdisch als Turks. Zij is een eigenzinnig succesvol talent dat graag experimenteert door verschillende muziekstijlen door te laten klinken in haar liederen.

Voor de culinaire liefhebber is er voorafgaand aan de Türkü Bar weer een Diner Culturel. Tijdens het Diner Culturel worden inleidingen verzorgd door steeds verschillende deskundigen op Turks en/of cultureel gebied. Reserveren verplicht.

Tussen 19.30 u en 20.30 u kunt u deelnemen aan een gratis workshop. Na de voorstelling is er een afterparty en kan iedereen de dansvloer op.

Waar: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191
Wanneer: zaterdag 27 maart 2010, 21.00 uur, aanvang Diner Culturel 18.30

Podium Mozaïek is een internationaal cultuurpodium in Amsterdam- West. Het programma biedt (wereld)muziek, theater, comedy, cabaret en dans uit binnen- en buitenland. Meer informatie over het programma van Podium Mozaïek kunt u vinden op www.podiummozaiek.nl