Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 12 maart 2010

Met het hele gezin speuren naar eekhoorns op het landgoed Leyduin

Een pluimstaart, oorpluimpjes en een mooie bruine vacht; de eekhoorn. Het is een van de meest geliefde zoogdieren in Nederland. Op zaterdag 27 maart gaat boswachter Ron Dam van 10.30 tot 12.00 uur met u op zoek naar eekhoorns. Hij doet dit samen met Clarence Wever die alles van deze dieren weet.

Hoog in de boomkruinen maken eekhoorns nesten van repen bast, gras en mos. Ze leven van noten, eikels en zaden uit dennenappels. Maar ook paddenstoelen, insecten en zelfs eieren staan op het menu. Net als veel andere knaagdieren leggen eekhoorns een wintervoorraad aan. Op het landgoed komt een aantal nesten voor en met een beetje geluk zien we het dier ook. Natuurlijk biedt landgoed Leyduin meer. Misschien komen we een ree tegen of vogels als boomklever, grote bonte specht en bijzondere mezen. Deze excursie is een echte aanrader voor gezinnen met kinderen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel.088-0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We verzamelen op het parkeerterrein van Leyduin aan de Manpadslaan 2 op de grens van Heemstede en Vogelenzang. Het ligt 2 km ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart. Wij raden u af uw navigatiesysteem te gebruiken. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl


Noot voor redacties