Ingezonden persbericht


STARDOLL COMMUNITY ZET ZICH IN VOOR EEN BETERE WERELD

Wormerveer - 19 maart 2010 - Stardoll (www.stardoll.nl), 's werelds grootste online entertaiment bestemming voor jonge vrouwen met interesse in roem, mode en vrienden roept hun community van gebruikers op om zich in te zetten voor een een betere aarde. Alle gebruikers worden geattendeerd op Earth Hour, het globale initiatief om de wereld te tonen wat er gedaan kan worden om het probleem van de opwarming van de aarde op te lossen.

Earth Hour (www.earthhour.org) is een initiatief van het WNF en zal op zaterdag 27 maart plaatsvinden. Miljoenen mensen wereldwijd zullen 1 uur hun lichten uitschakelen om de wereld hun betrokkenheid te tonen voor een leefbare toekomst. Zo krijgen de gebruikers in Stardoll, door aan te geven dat ze deze actie steunen, een virtuele lamp voor hun Suite om te laten zien dat ze mee doen aan Earth Hour. Alle Stardoll gebruikers kunnen op de speciale actie pagina zien hoeveel mensen er vanuit Stardoll meedoen met de actie en alle informatie en voorlichting rondom Earth Hour lezen. Zo kunnen ze lezen wat ze kunnen doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan en hoe ze anderen hierop kunnen wijzen. Stardoll wil op deze wijze hun doelgroep bewust laten worden van Earth Hour en toont hiermee hun inzet voor een betere aarde. Naast het uitzetten van hun eigen lampen in huis kunnen de Stardoll gebruikers ook de virtuele lamp op de actiepagina uitzetten. UnitedGames is de uitgever van Stardoll in de Benelux. Maandelijks maken meer dan 375.000 jonge vrouwen gebruik van de site www.stardoll.nl. Wereldwijd heeft Stardoll meer dan 52 miljoen geregistreerde gebruikers. De Earth Hour actiepagina is hier te vinden: http://www.stardoll.com/campaigns/earthhour Om Stardoll te kunnen spelen en de Earth Hour pagina te bekijken heeft u een account nodig.

U kunt inloggen met de volgende gegevens:

Nickname: PressNL

Password: NLPress

Over Stardoll
Stardoll (www.stardoll.com), een top virtueel mode entertainment platform op het web, geeft zijn gebruikers de mogelijkheid om hun creativiteit uit te drukken in een unieke sociale speelomgeving waar kinderlijk spelen met social networking gemengd wordt om spelenderwijs een leuke mode, beroemdheid en aankleed ervaring aan te bieden. De groep die wereldwijd aangetrokken wordt zijn meiden van 9 - 17 jaar. De jongeren hebben op de site de mogelijkheid om een verbazingwekkende gelijkenis van zichzelf te maken, waarbij een uitgebreide verzameling van duizenden kledingstukken, accessoires en andere virtuele goederen van verschillende echte merken aangeboden wordt. Dankzij de innovatieve StarDesign applicatie kunnen gebruikers hun gevoel voor mode laten spreken door hun eigen virtuele kleding te maken. De site wordt wekelijks geupdate met nieuwe dolls en nieuwe handgemaakte mode uitingen om aan de eisen en interesses van de 12,25 miljoen maandelijkse bezoekers van de site te voldoen. Dagelijkse komen er meer dan 45.000 nieuwe fans bij, die de bestaande fanbase van 52 miljoen geregistreerde gebruikers uit meer dan 230 territoriën aanvullen. Het bedrijf is gevestigd in Stockholm, Zweden met een kantoor in Los Angeles, Californië. Stardoll wordt gesteund door twee van ÂŽs werelds grootste kapitaalbedrijven: Sequoia Capital, die onder andere bij Yahoo, Google en Youtube betrokken waren en Index Ventures die onder andere bij Skype betrokken waren.

Over UnitedGames
UnitedGames is toonaangevend ontwikkelaar en uitgever van Social Multiplayer Online Games. Haar hoofdkwartier bevindt zich in Nederland en het bedrijf opereert in 20 landen. Het portfolio bevat onder andere de grootste zeilcommunity en de grootste online MMO game ter wereld. Meer dan 100 miljoen spelers vermaken zichzelf in de gametitels van UnitedGames. Alle games zijn speelbaar via het web en mobiel. In 2010 zal UnitedGames 5 nieuwe titels op verschillende platformen zoals internet, een aantal social networks en verschillende mobiele platformen uitgeven. UnitedGames heeft ook verschillende premium titels in licentie zoals Runes of Magic en Stardoll. UnitedGames is opgericht in oktober 2007 en is onderdeel van de bwin groep sinds september 2009. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.unitedgames.com.