Ingezonden persbericht


Zaterdag 27 maart in World's Untold Stories

SECRETS AND SIN

Murphy Report legt schandalen in Ierse Katholieke kerk bloot

Jaren van beschuldigingen, decennia van misbruik en één onderzoek dat zijn weerga niet kent. In november 2009 bracht Ierland's "Murphy Report" de omvang van een van de ergste schandalen binnen de Katholieke kerk ooit aan het licht. Het onthulde dat het Aartsbisdom van Dublin wijdverbreid seksueel misbruik van kinderen door priesters jarenlang in de doofpot stopte. In plaats van de daders te straffen beschermden bisschoppen de pedofiele priesters door ze van de ene naar de andere parochie door te schuiven en sommigen zelfs naar de Verenigde Staten te sturen.

World's Untold Stories: Secrets and Sin brengt de verhalen van slachtoffers, onderzoekers en geestelijk leiders over diegenen die probeerden hun geheimen en zonden te verbergen.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: Secrets and Sin wordt uitgezonden op:

Zaterdag 27 maart om 17.30 uur

Zondag 28 maart om 13.00 uur en 20.30 uur

Dinsdag 30 maart om 14.30 uur en 18.30 uur


---

Noot voor de redactie (