Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 24 maart 2010

Live Chatroulette in de bioscoop

bij 'De kunst van de webcam'

Op 27 maart presenteert Upload Cinema, in samenwerking met het International Film Festival Breda, 'The Art Of The Webcam', een compilatie van de beste en meest opmerkelijk webcamfilmpjes die op het internet te vinden zijn. Het publiek kan op voyeuristische wijze genieten van ongekend talent, beschamende vertoningen, artiesten die voorbestemd zijn voor de top of juist geen kans maken, exhibitionisten, gluurders, klagers, filosofen, grapjassen en natuurlijk: Chatroulette. De nieuwe webcamdienst die de wereld verovert. Er zal zelfs live gechatroulette worden door het publiek in de bioscoop!

Sinds webcams alom verkrijgbaar zijn en zo gemakkelijk te bedienen, is iedereen een webcamfilmmaker geworden. Exhibitionisme in zelfgemaakte filmpjes is de trend, vooral nadat duidelijk werd dat de rest van de wereld dol is op het resultaat. Dit blijkt wel uit het grote succes van YouTube, dat zonder het wijdverbreide gebruik van webcams misschien nooit bestaan zou hebben.

De voorstelling in Breda is de voorpremière. Gastsprekers zijn Roel Wouters (winnaar NPS Early Bird Award korte film) en Jonathan Puckey. Zij vertellen over hun project 'One Frame of Fame', waarbij internetters de kans krijgen om via de webcam een enkel filmbeeld toe te voegen aan een collectieve videoclip. Vervolgens is het filmprogramma op 5 april te zien in Cinerama Rotterdam, Filmhuis Den Haag en De Uitkijk in Amsterdam.

Upload Cinema

Upload Cinema brengt de beste video's van het web naar het witte doek. Elke eerste maandag van de maand wordt een programma vol inspirerende en vermakelijke internetfilmpjes gepresenteerd in filmtheaters en op bijzondere locaties. Elke maand is er een nieuw thema. Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur.

Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van YouTube, presenteerde Upload Cinema onlangs in de Stadsschouwburg Amsterdam het avondvullende programma 'De canon van YouTube'. Beide voorstellingen waren uitverkocht. Meer dan 1000 mensen zagen een compilatie van 45 YouTube klassiekers en andere buitengewone internetvideo's. Aan het eind werd zelfs een video met het publiek opgenomen. Zie onder: '1000 people singing numa numa'.

Upload Cinema won nationale en internationale prijzen voor de 'cross over' tussen bioscoop en internet, waaronder een ADCN Lamp, een SpinAward, twee Esprix, een Zilveren Leeuw in Cannes, een Eurobest, een London International Award en de Van Speijk Innovatieprijs.

Kijk voor meer informatie op www.uploadcinema.net

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht