Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

Earth Hour 2010

26-03-2010

Doe het licht uit op zaterdag 27 maart tussen 20.30 en 21.30 uur. Dat is de oproep van het Wereld Natuur Fonds.

Het Wereld Natuur Fonds(WNF) wil met Earth Hour laten zien dat miljoen mensen en duizenden organisaties het klimaat belangrijk vinden. Om energie te sparen doen burgers daarom aanstaande zaterdag zestig minuten het licht uit.

Inktvlek

Earth Hour is in 2007 voor het eerst door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in Australië. Daar deden toen ruim 2 miljoen mensen mee. In 2008 verspreidde de actie zich als een inktvlek over de aardbol.

Miljard

Vorig jaar werd het een wereldwijd fenomeen: bijna een miljard mensen in 88 landen deden mee. Het licht ging uit bij wereldberoemde gebouwen en plaatsen zoals de Opera House in Sydney, de piramides van Gizeh, de Strip in Las Vegas, de Sint Pieter in Rome en de Golden Gate Bridge in San Francisco. Tip: bekijk het videofilmpje op de website van het WNF.

Half miljoen

Ook Nederland deed in 2009 voor het eerst op grote schaal mee: een half miljoen lampen werd gedoofd, waaronder die van de Euromast in Rotterdam en de Magere Brug in Amsterdam.

Aanmelden

Er hebben zich al 2052 deelnemers bij het WNF in Nederland gemeld. Laat het WNF weten dat je meedoet en waarom. Ga hiervoor naar een formulier op de site. Horecagelegenheden, bedrijven en gemeenten kunnen zich ook aanmelden.

Vrienden

Vraag je vrienden op om ook het licht uit te doen. Stuur hen de speciale e-mailkaart van deze klimaatcampagne.

Datum: zaterdag 27 maart
Tijd: tussen 20.30 en 21.30 uur
Locatie: in heel Nederland
Toegang: vrij
Aanmelden: tot 27 maart via dit inschrijfformulier

Meer informatie
www.wnf.nl