Ingezonden persbericht


Amsterdam ArenA doet het licht uit voor Earth Hour

Persbericht:
Zaterdag 27 maart 20:30 uur gaat in de Amsterdam ArenA het licht uit. Met het doven van de lichten laat de ArenA zien dat zij zich inzet voor een beter klimaat en verduurzaming. Wethouder- Milieu Marijke Vos en Donald Pols- directeur Internationaal Klimaat van het Wereld Natuur Fonds zullen gezamenlijk de lichten van de ArenA doven en Earth Hour inzetten.

Over Earth Hour

Tijdens Earth Hour laten miljoenen mensen zien dat zij het klimaat belangrijk vinden door één uur het licht uit te doen. De internationale Earth Hour campagne heeft als doel om mensen bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering voor de natuur. In 2009 deden bijna een miljard mensen in 88 landen een uur lang het licht uit. Meer dan 200 steden wereldwijd hebben toegezegd mee te doen aan Earth Hour, bijvoorbeeld Londen, Lissabon, Madrid, Kopenhagen, Istanbul, Hong Kong en Los Angeles.

Over de Amsterdam ArenA en verduurzaming

De Amsterdam ArenA werkt in samenwerking met de gemeente Amsterdam aan een omvangrijke aanpak om het stadion de komende jaren te verduurzamen. De Amsterdam ArenA wil icoon zijn op het gebied van duurzaamheid. Er worden verschillende stappen ondernomen om deze doelstelling te behalen. Meedoen aan Earth Hour is voor de Amsterdam ArenA een duidelijk signaal van daadkracht en wil om hiertoe te komen. Tevens past dit in de strategie die de ArenA samen met Ajax heeft omtrent een efficiënt en succesvol MVO-beleid.

Aanwezig zijn bij Earth Hour

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. aanmeldingen via Marleen Kerssemakers (020-3111348, m.kerssemakers@amsterdamarena.nl)

Datum: zaterdag 27 maart 2010

Plaats: ABN/AMRO gebouw, Oval Tower De Entree 99-197

Tijdstip: 20:00 verzamelen bij de entree

20:30 fotomoment: doven van de lichten van Amsterdam ArenA door Marijke Vos, wethouder Milieu, en Donald Pols, directeur Internationaal Klimaat van het Wereld Natuur Fonds.

U wordt verzocht zich om 20.00 te melden bij de ingang. Alle genodigden zullen dan tegelijk het gebouw kunnen betreden. Het is niet mogelijk op een later tijdstip nog binnen te komen. U kun parkeren in het Transferium, onder de ArenA. Na afloop ontvangt u een parkeerkaart (mits accreditatie).


- Einde Persbericht-




Ingezonden persbericht