Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
26 maart 2010

Negen kavels vanaf zaterdag in de verkoop
Villa's aan Oerdijk in Sallands landschap

Duurzaam gebouwde villa's, passend in het kleinschalige Sallands landschap. Dat is het idee achter de negen kavels aan de Oerdijk, die vanaf zaterdag in de verkoop komen. De gemeenteraad stelde woensdagavond het beeldkwaliteitplan voor het project vast.

De toekomstige bewoners krijgen de mogelijkheid om op een ruime kavel een villa te bouwen met volop ruimte, binnen en buiten. Het moeten duurzame villa's worden wat onder andere terug komt in het materiaalgebruik.

Geleidelijke overgang
Op deze locatie, op de grens van de Vijfhoek en het buitengebied, is het van belang dat er een geleidelijke overgang is tussen bebouwing en landschap. Het beeldkwaliteitplan voorziet daarin. De negen villa's zijn in twee groepen gesitueerd rond een 'boerenerf'. Meer informatie is te vinden op de website www.villaoerdijk.nl

Open dag
Zaterdag kunnen belangstellenden zich tijdens de Open Dag van de Vijfhoek van 10:30 tot 16 uur laten informeren over de kavels in het informatiecentrum De Vijfhoek, Leonard Springerlaan 5. De inschrijving op de kavels sluit op 14 mei.