Spaarrente meerjarig deposito nauwelijks gedaald

27/03/2010 07:00

Independer.nl

De rente op spaarrekeningen met een vaste looptijd (deposito's) van vijf jaar of langer zijn het afgelopen jaar nauwelijks gedaald. Van gewone spaarrekeningen of deposito's met een kortere looptijd daalde de rente wel. Dat blijkt uit onderzoek van de financieel vergelijker Independer.nl.

De rente op een 5-jarig spaardeposito daalde het afgelopen jaar gemiddeld met 0,8%, terwijl de rente op een 1-jarig deposito gemiddeld met 2,5% is gedaald. Gemiddeld daalde de rente op gewone spaarrekeningen met 1,7%.

Fortis Bank en Credit Europe Bank verlaagden de rente op een 1-jarig deposito het sterkst. Bij Fortis Bank ging het om een daling van 3,15%, bij Credit Europe Bank zelfs om 3,4%.

Het 5 jarige spaardeposito van Fortis Bank daalde met 0,1%, de laagste daling in de markt.

Bij gewone spaarrekeningen lopen de renteverlagingen uiteen van 0,25% (Friesland Bank) tot 3,4% (Credit Europe Bank).

De rente op langlopende spaardeposito's daalt minder omdat de zogenaamde kapitaalmarktrente ook minder hard daalt dan de geldmarktrente die als benchmark geldt voor kortlopende spaarrekeningen.

LeasePlan Bank biedt momenteel de hoogste rente op zowel spaardeposito's als op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden. De rente varieert van 3% (1 jaar vast) tot 4% (5 jaar vast). Op de spaarrekening zonder beperkende voorwaarden vergoedt LeasePlan Bank momenteel 2,52%

Via onderstaande vindt u het complete overzicht in een tabel:

http://weblog.independer.nl/pdf/20100316-bijlage-persbericht-sparen.pdf





http://www.independer.nl