Gemeente Geertruidenberg


Reacties openbare verlichting

In de Langstraat van 25 februari is een oproep geplaatst om uw mening te geven over de openbare verlichting in uw omgeving. Hierop zijn de volgende meldingen gekomen:

Geertruidenberg
Stationsweg. Overdadige en hinderende verlichting. 3 klachten. De verlichting voldoet aan de daarvoor gestelde richtlijnen; hieruit zijn geen acties naar voren gekomen.

Verlichting van FC Right-Oh. Deze schijnt ook buiten het gebied dat moet worden verlicht. 1 klacht. Deze verlichting is regelmatig onderwerp van gesprek. De gemeente onderzoekt of het noodzakelijk is dat hierop actie wordt ondernomen.

Raamsdonksveer
Zeldenrustlaan. Te weinig verlichting. 1 klacht. De projectontwikkelaar heeft deze verlichting nog niet overgedragen aan de gemeente. De gemeente is hierover in overleg getreden met de projectontwikkelaar.

Brederolaan in Raamsdonksveer. Verlichting staat scheef. 1 klacht. Deze lichtmasten worden zonodig binnen enkele maanden rechtgezet.

Hoge Donk. Verzoek om een brandgang te verlichten. Het gemeentelijk beleid is er op gericht om brandgangen en achterpaden niet te verlichten.

De verlichting langs de openbare weg kan minder. Momenteel wordt een beleidsplan openbare verlichting opgesteld. In dit plan wordt rekening gehouden met het beperken van lichthinder,
-vervuiling en energiebesparing. De uitvoering van het daarop gebaseerde onderhoud en eventuele aanpassingen worden over enkele jaren verspreid uitgevoerd.

Bij de huidige werkzaamheden aan de openbare verlichting wordt alvast rekening gehouden met het binnenkort vast te stellen beleidsplan.

Op een aantal locaties wordt hinder ondervonden van verlichting die in de huizen naar binnen schijnt. Elke situatie wordt individueel beoordeeld. Uitgangspunt van het nieuwe beleidsplan openbare verlichting is alleen daar verlichten waar het nodig is en lichthinder voorkomen.