Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 27-03-2010

Politie zoekt getuigen diefstal van voetballen uit sportcomplex

PEIZE De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak. Tussen donderdagavond jl. 23.00 uur en vrijdagmorgen jl. 07.30 uur is er ingebroken bij een sportcomplex aan de Hereweg. Er zijn die nacht 150 voetballen weggenomen. De meeste ballen zaten per 10 in een net verpakt, enkelen zaten in zwarte sporttassen. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Roden of via het telefoonnummer 0900-8844.

Jeugdige winkeldievegge aangehouden

EMMEN Vrijdagmiddag is een 15-jarige meisje uit Emmen aangehouden. Het meisje wilde in een winkel aan de Statenweg een broodje en snoep meenemen zonder te betalen. Een oplettende getuige zag dit en lichtte het winkelpersoneel in welke het meisje aansprak. Het meisje is overgedragen aan de politie. Zij gaat een HALT-traject in.

Inbraken schuurtjes Bruntingerbrink

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is er bij verschillende woningen aan de Bruntingerbrink ingebroken. Uit de verschillende schuurtjes, welke grenzen aan de woningen, zijn die nacht fietsen weggenomen. Ook is er uit één schuurtje gereedschap weggenomen. Niet alle schuurtjes waren afgesloten die nacht. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldief aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagmorgen een 39-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden. De vrouw had etenswaren uit een winkel aan De Markt meegenomen zonder te betalen. Bij het passeren van de kassa werd zij aangesproken door het winkelpersoneel. Deze alarmeerde de politie. De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

NIEUW BUINEN De politie heeft vrijdagmiddag een 39-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela aangehouden. De man reed met een snelheid van 135 km/u over de N379 waar 80 km/u is toegestaan. Agenten hebben de man ter hoogte van Nieuw Buinen kunnen aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcomobilist aangehouden

COEVORDEN De politie heeft vrijdagmorgen een 53-jarige automobilist uit Ringe (D) aangehouden. De man reed over de Beukenlaan toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. Hij blies bij de ademanalyse 535 ug/l (1,2 promille). De man is hierop aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tevens is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Automobilist aangehouden

EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 26-jarige automobilist uit Emmen aangehouden. Surveillerende agenten reden over de Rondweg toen zij zagen dat de man met een snelheid van 108 km/u over de Rondweg reed waar 70 km/u is toegestaan. Hierop hielden de agenten de man staande. Bij verder controle bleek het voertuig niet verzekerd te zijn. Tevens kon de man geen geldig rijbewijs tonen. De man werd hierop aangehouden. Voor deze overtredingen is een proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert verkeer Assen en Aa en Hunze

ASSEN / AA EN HUNZE De politie heeft vrijdagavond het verkeer in de gemeente Assen en Aa en Hunze gecontroleerd. Hierbij zijn een zevental verkeersdeelnemers bekeurd. Eén bestuurder reed 48 km te hard over de N378. Eén bestuurder had zijn auto geparkeerd op een gehandicaptenparkeerplaats zonder in het bezit te zijn van een gehandicaptenparkeerkaart. Eén bestuurder reed over de doorgetrokken streep en één bestuurder reed in zijn auto over een voetgangersgebied. Daarnaast zijn drie fietsers bekeurd voor het rijden zonder verlichting.

Beginnend bestuurder aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige automobiliste uit Hoogeveen aangehouden. De vrouw reed over Bentinckslaan waar zij een alcoholcontrole passeerde. Bij de ademanalyse blies zij 100 ug/l (0,23 promille). De vrouw heeft een rijverbod van enkele uren gekregen. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken man aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit Assen aangehouden. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol en gedroeg zich erg vervelend tegenover enkele portiers van een uitgaansgelegenheid in de Mulderstraat. Toen agenten arriveerden werd de man nog opstandiger en weigerde mee te werken. De man is hierop aangehouden voor openbare dronkenschap. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij is met een proces-verbaal op zak door de agenten afgeleverd bij zijn woonadres.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.