Ingezonden persbericht


persbericht

TOVERLAND EN AVONTURENPARK HELLENDOORN
NIEUWE LEDEN VAN DE CLUB VAN ELF

Tijdens de voorjaarsvergadering van de Club van Elf is het toetreden van Avonturenpark Hellendoorn en Toverland tot de vereniging bekrachtigd. De Club van Elf is het samenwerkingsverband van de toonaangevende attracties en dierentuinen in Nederland.

De Club van Elf, opgericht in 1973, heeft ten doel de bevordering van de cultuursector dagtoerisme en dagrecreatie in Nederland, alsmede de behartiging van de belangen van de bedrijven van de leden die in deze recreatieve cultuursector werkzaam zijn.

Attractiepark Toverland opende in 2001 haar deuren en ontvangt jaarlijks ruim 500.000 bezoekers. Als snel groeiend attractiepark heeft Toverland - met een unieke balans tussen binnen- en buitenaanbod en een jaarronde openstelling - inmiddels een prominente positie binnen de dagrecreatie. De toetreding tot de Club van Elf past dan ook binnen de ontwikkeling van Toverland en verrijkt de diversiteit en representativiteit van de vereniging.

Ook Avonturenpark Hellendoorn komt -na een afwezigheid van enkele jaren - de gelederen van de Club van Elf weer versterken. Door de jaren heen heeft Avonturenpark Hellendoorn - één van de eerste attractieparken in Nederland - door vernieuwing en inspelen op de ontwikkelingen haar eigen positie in de vrijetijdssector bewezen.

Rudi de Clercq, directeur van Avonturenpark Hellendoorn: "Wij zijn verheugd lid te worden van de Club van Elf, de belangenbehartiger van de grote dagattractiebedrijven in Nederland. Dit biedt ons de mogelijkheid om samen sterker te staan voor een gezonde toekomst van onze sector. Wij kijken uit naar een positieve en vruchtbare samenwerking met de andere leden".

In haar bijna veertigjarig bestaan heeft de Club van Elf hechte relaties opgebouwd met andere overkoepelende organisaties zoals Koninklijke Horeca Nederland, VNO-NCW, Gastvrij Nederland, Recron, en IAAPA, de International Association of Amusement Parks and Attractions.

Het bestuur bestaat uit:
Voorzitter: Jan Reuvers, directeur Pôle du Nord, Compagnie des Alpes Vice - voorzitter: Roderick van Zuylen van Nijevelt, directeur Duinrell Penningmeester: Piet de Vries, directeur Keukenhof

De volgende bedrijven zijn lid van de Club van Elf:

Attractiepark Slagharen
Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Hellendoorn
Burgers' Zoo
Arnhem
Canal Company
Amsterdam
Dierenpark Emmen
Emmen
Dolfinarium
Harderwijk
Duinrell
Wassenaar
Floriade 2012
Venlo
Keukenhof
Lisse
Madame Tussauds
Amsterdam
Madurodam
Den Haag
Ouwehands Dierenpark
Rhenen
Toverland
Sevenum
Walibi World
Biddinghuizen

Eindhoven, 27 maart 2010