Politie Groningen

Zaterdag 27 maart 2010

Provincie groningen, 27-03-2010

Bestuurder bekeurt voor te zware lading

GRONINGEN - Een 28-jarige man uit Heerenveen is vrijdagmorgen door de politie bekeurd op de Peizerweg in Groningen. De bestuurder reed met een bestelauto die fors overbeladen was. De bestelauto mocht 3500 kg wegen. Op de weegbrug bleek dat de bestelauto 5465 kg woog. De agenten noteerden een overschrijding 1965 kg (56,1 procent). De lading betrof diverse goederen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het voertuig werd onmiddellijk stil gezet. De goederen zijn overgeladen in een andere auto.

Duo steelt kratten uit tuin

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmorgen twee Stadjers van 18 en 24 jaar aangehouden voor de diefstal van kratten bier. Agenten reageerden op een melding van diefstal van meerdere kratten bier uit een tuin aan de Gerbrand Bakkerstraat. Bij het zien van de dienders renden beide verdachten weg. Zij konden na een korte achtervolging worden aangehouden in de Dirk Huizingastraat. Het duo, beiden bekende van de politie, zijn voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt de diefstal. De kratten bier zijn achtergebleven bij de eigenaar.

Man aangehouden voor belediging

GRONINGEN - Een 19-jarige man uit Groningen is vrijdagavond door de politie aangehouden voor belediging. Op het moment dat agenten door de Midscheeps in Groningen surveilleerden stak de verdachte zijn middelvinger op in de richting van de agenten. De man werd daarop door de dienders aangehouden. Tijdens de veiligheidsfouillering troffen de dienders 8 bolletjes harddrugs en een groot geldsbedrag aan. De harddrugs werden in beslag genomen. De verdachte werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie doet nader onderzoek.

Man rijdt met auto in sloot

OVERSCHILD - Vrijdagmiddag is een 38-jarige automobilist uit Farmsum gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Bij een inhaalmanoeuvre op de Graauwedijk kwam de bestuurder met de linkerwielen in de berm terecht. Na een stuurcorrectie verloor hij de controle over zijn voertuig. Hij sloeg over de kop en belandde in de sloot. Het slachtoffer is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Koperdief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag in een slooppand in de James Wattstraat in Groningen een 41-jarige man uit Leek aangehouden. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man een pand uitkwam met koperen leidingen. Hij alarmeerde de politie. Agenten namen een kijkje en troffen de man aan. Er lag al een aardige hoeveelheid koperleidingen en kranen achter het huis op de grond. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht de koperdief weer gaan. De gestolen ijzerwaren werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Duo haalt klinkers uit stoep

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht twee 19-jarige mannen uit Zoutkamp en Ulrum aangehouden voor baldadigheid. Een agent zag dat beide mannen klinkers uit de stoep van de Rode Weeshuisstraat lostrokken. Het duo bleek ongeveer 30 klinkers te hebben losgetrokken. De verdachten werden aangehouden en moesten mee naar het politiebureau. Zij konden na verhoor met een bekeuring op zak weer gaan. Later in de nacht werd de 19-jarige man uit Zoutkamp voor de tweede maal door de politie aangehouden. Dit maal gedroeg hij zich hinderlijk op de Grote markt. Hij moest weer mee naar het politiebureau. Hij kreeg weer een bon maar ditmaal ook een ontzegging voor de binnenstad voor de duur van 8 uur.

Burenruzie leidt tot aanhouding

VEENDAM De politie heeft vrijdagavond een 37-jarige vrouw Veendam aangehouden voor vernieling. Agenten werden gealarmeerd dat in de Galjootstraat een burenruzie werd uitgevochten. De politie had hiermee eerder op de avond al bemoeienissen gehad. Uiteindelijk bleek dat een Veendamster met een steen de voorruit van de woning van haar buren had vernield. De verdachte werd aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt de zaak.

Hennepkwekerij opgerold

NIEUWE-PEKELA -In een schuur aan een woning in de Schoener in Nieuwe-Pekela werd een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam deze kwekerij op het spoor dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). In de schuur werden in twee ruimten in totaal 825 hennepplanten gevonden. De politie heeft in deze zaak nog geen aanhoudingen verricht.

De politie heeft de hennepkwekerijen ontmanteld en alle hennepplanten en apparatuur voor vernietiging laten afvoeren. De politie stelt een onderzoek in en zal proces-verbaal opmaken.

Veel alcomobilisten aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN- De politie heeft vanaf vrijdagmiddag tot zaterdagochtend op meerdere plaatsen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Daarbij werden onder meer de hieronder genoemde verdachten gecontroleerd.


- Op de Stationsstraat in Ter Apel werd vrijdagmiddag een 49-jarige automobilist uit Ter Apel gecontroleerd. De man bleek ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij moest zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten.


- Op de Friesestraatweg bij Aduard werd vrijdagavond een 25-jarige bestuurder van een snorfiets uit Aduard gecontroleerd. De man bleek ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.


- Op de Hanetangetweg in Ter Apel werd vrijdagnacht een 24-jarige automobilist uit Ter Apel gecontroleerd. De man bleek ruim 1,05 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur.


- Op de Peizerweg in Groningen werd vrijdagnacht een 52-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. De man bleek ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De verdachte kreeg een rijverbod van 6 uur.


- In de Sint Walburgstraat in Groningen werd vrijdagnacht een 24-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. Agenten zagen dat de hij bijna een aanrijding veroorzaakte met een fietser. De beginnende bestuurder bleek ruim 0,7promille alcohol in zijn bloed te hebben.


- In de Julianastraat in Stadskanaal werd vrijdagnacht een 17-jarige automobilist uit Borger gecontroleerd. De man bleek ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Omdat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs gaf hij de agenten een valse naam op. Na controle van de gegevens viel de verdachte door de mand. Na verhoor werd hij door de politie overgedragen aan zijn vader.


- Op het Burgemeester Schonfeldplein in Winschoten werd zaterdagmorgen een 39-jarige automobilist uit Winschoten gecontroleerd. De man bleek ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur.