Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na wedstrijd

Politie grijpt in

Nijmegen, 27-03-2010 o Na afloop van een ijshockeywedstrijd vrijdagavond in een stadion aan de Van Rosenburgweg heeft de politie twee personen aangehouden.

Rond 22.40 uur was de wedstrijd afgelopen waarna enig tumult ontstond. Meerdere personen begonnen tegen dranghekken te duwen en schoppen. Aanwezige stewards en agenten probeerden de groep tot rust te manen. Omdat het onrustig bleef, greep de politie vervolgens verder in en vorderde een aantal supporters om terug te gaan. Een man, die eerder die avond al door agenten op zijn agressieve gedrag was aangesproken, trapte vervolgens meerdere keren tegen een hek waar ook politieagenten stonden. Daarop is deze man aangehouden als verdachte van openlijke geweldpleging.

De verdachte, een 39-jarige inwoner van Nijmegen, is naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.
Kort na zijn aanhouding hield de politie een 17-jarige jongen aan, eveneens op de Van Rosenburgweg. De jongen kwam op agenten, bezig met toezicht op het verloop van de finalewedstrijd, afgerend en beledigde de agenten. Omstanders probeerden de jongen in bedwang te houden, wat niet lukte. De politie hield de 17-jarige Nijmegenaar, een familielid van de aangehouden man, aan voor belediging. Na verhoor op het bureau is hij weer in vrijheid gesteld. De 39-jarige verdachte zit nog vast. De politie doet nader onderzoek.
(08)

Laatst gewijzigd 27-03-2010 12:08 | © Regio Gelderland-Zuid |