Politie Gelderland-Zuid

Bloedproef scooterrijder

Nijmegen, 27-03-2010 o Vrijdagnacht omstreeks 01.00 uur kwam er een melding over een scooterrijder die onderuit was gegaan en verminderd aanspreekbaar was. Dit was op de kruising Hatertseveldweg met de Flemingstraat. Politie en ambulance gingen er naartoe.

Ter plekke stond de bestuurder inmiddels weer op zijn benen, maar had letsel aan onder meer zijn gezicht. De agenten spraken met de melder en zagen aan sporen dat de man tegen de stoeprand was gereden en vervolgens met de scooter over het wegdek was geschoven.

Ambulancepersoneel onderzocht de gewonde man ter plekke en besloot om hem over te brengen naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. De agenten vroegen de man, een 58-jarige inwoner van Nijmegen, intussen om mee te werken aan een blaastest. Dit weigerde hij. Gezien de indicatie hielden de agenten hem aan op verdenking van rijden onder invloed en gingen mee naar het ziekenhuis.

Daar stemde de verdachte wel in met een bloedproef en namen de agenten een verklaring van de man op. De 58-jarige is voor verdere behandeling in het ziekenhuis opgenomen. Zijn voertuig is zolang gestald op het politiebureau.
(08)

Laatst gewijzigd 27-03-2010 13:46 | © Regio Gelderland-Zuid |