Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 27-03-2010

Arrestaties na geweldplegingen

ROOSENDAAL: De politie arresteerde zaterdag 27 maart 2010 twee mannen op verdenking van openlijke geweldpleging. Het feit vond plaats in een horecagelegenheid op de Markt in Roosendaal. Het 26-jarige slachtoffer zag dat de 40-jarige man een meisje wilde slaan. Hij sprong er tussen en ving de klappen op. Vervolgens werd hij door de 46-jarige verdachte in de rug aangevallen. Toen het slachtoffer op de grond belandde kreeg hij klappen en schoppen van zijn twee belagers te incasseren. Hij liep daarbij kneuzingen en ontvellingen op. Het slachtoffer werd ontzet door een beveiliger, waarna de politie erbij werd gehaald. De
26-jarige Roosendaler deed vervolgens aangifte. De twee verdachten (40 en 46) zijn ook afkomstig uit Roosendaal en werden in het
politiebureau ingesloten. Zij zijn zaterdagmorgen, na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

OUDENBOSCH: Op een onderwijsinstelling in Oudenbosch kregen twee leerlingen vrijdagmiddag 26 maart ruzie met elkaar. Aanleiding was het melden van diefstal. Het 15-jarige slachtoffer (uit Zegge) had gezien dat een klasgenoot spullen van school stal en had dit vervolgens aan een docent gemeld. Dat deed hij om een collectieve straf voor de gehele klas te voorkomen. De 17-jarige jongen uit Fijnaart kreeg naar aanleiding van dit incident een voorwaardelijke schorsing opgelegd.

Op het NS-station in Oudenbosch kwam het om 17.30 uur tot een
confrontatie tussen beide jongens. Het 15-jarige slachtoffer werd geslagen en tegen de grond gewerkt. Eenmaal op de grond kreeg hij een schop tegen zijn gezicht. De verwonding is nadien door de huisarts gehecht. Hij deed daarna aangifte van mishandeling. De 17-jarige verdachte werd zaterdagmorgen 27 maart in zijn ouderlijke woning in Fijnaart aangehouden. Hij werd vervolgens in het politiebureau ingesloten.

Bromfietscontrole in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdagavond 26 maart 2010 hield de politie een bromfietscontrole in de wijk Bergse Plaat. De actie duurde van 19.00 uur tot 21.30 en de controlepost was ingericht achter zwembad "De Schelp". Er werkten ook twee leden van het buurtpreventieteam Bergse Plaat mee aan de controle. Alle brommers en scooters werd technisch bekeken en op de rollentestbank gecontroleerd. Er volgden twaalf bekeuringen:


3x bromfietsers rijden op het fietspad

1x niet kunnen tonen bromfietscertificaat en kentekenbewijs bromfiets
1x gladde band
6x overschrijding te hoge constructiesnelheid (=opvoeren)
Er werd een brommer in beslag genomen. Eigenlijk was het geen brommer meer want er was een 70 cc motorblok op gemonteerd, goed voor een snelheden van rond de 120 km/u.

Met dit controles streeft de politie naar een verkeersveiliger gedrag bij jeugdige bromfietsen. De verwachting is dat dit leidt tot
vermindering van het aantal verkeersongevallen waarbij bromfietsers betrokken zijn. Daarnaast is het terugdringen van overlast door bromfietsen ook een doelstelling. De komende maanden blijft de politie het rijgedrag van jeugdige brommer- en scooterrijders controleren.


Laatst gewijzigd 27-03-2010 13:47 | © Regio Midden en West Brabant |