Ingezonden persbericht

Spin for Life 2010 weer warm spektakel voor Villa Joep

Bijna half miljoen bij elkaar gespind tegen kinderkanker

Voorschoten, 29 maart 2010 ­ Precies 440.000 euro en één cent is dit jaar bij elkaar gespind voor Villa Joep, een stichting tegen neuroblastoom kinderkanker. Honderden sportievelingen in bijna zestig sportcentra in heel Nederland hebben zich in het zweet gespind. Dat is de balans na de achtste Spin for Life-actie. Voormalig wielerkampioen Leontien van Moorsel overhandigde de cheque met dit bedrag zaterdag 27 maart 2010 aan Leontine en Rowald Steijn, de oprichters van Villa Joep.

Emotioneel
Deze keer maakten de deelnemende sportcentra er een groter feest van dan ooit. "Hele grote feesten hebben we gezien, maar ook hele intieme, prachtige kleine feestjes," geniet Rowald Steijn, vader van Joep en oprichter van Villa Joep, nog na. "In Vlaardingen kwam de familie van een patiëntje in actie, zij aan zij met neuroblastoomonderzoekers uit het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en een groep meiden die nu net zo oud zijn als Joep zou zijn geweest. Dat was heel emotioneel om te zien."

Veel speciale evenementen
Door het hele land maakten sportcentra veel werk van de spinningmarathon. In Woudenberg inspireerden ex-schaatser Carl Verheyen en alpinist Wilco van Rooijen de zestig spinners. In Barneveld stonden de fietsen opgesteld op het dorpsplein, gelukkig voor de deelnemers overdekt. En in Lienden voerde een sportcentrum een hele week actie. Zo spanden bijna zestig exclusieve sportcentra zich in om Spin for Life voor de achtste keer een gedenkwaardig evenement te maken.

Grootste in Nederland
In de afgelopen zes jaar groeide Spin for Life uit van een kleinschalig evenement tot de grootste spinningactie voor een goed doel bij sport- en fitnesscentra in Nederland. Deze achtste keer deden meer sportscholen mee dan de afgelopen jaren (bijna zestig). De Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES), die de actie organiseerde, mikte op een recordbedrag van 500.000 euro. Dat lukte bijna. Het partnerschap tussen VES en Villa Joep duurt inmiddels vier jaar.

Over Villa Joep
Villa Joep draagt de naam van Joep Steijn uit Voorschoten bij Leiden. Hij overleed zeven jaar geleden aan neuroblastoom kinderkanker. Een jaar na zijn overlijden richtten zijn ouders Villa Joep op met als doel het stimuleren, opstarten en (co-)financieren van onderzoek naar geneesmiddelen voor de zeldzame ziekte. Villa Joep bestaat volledig uit vrijwilligers. De volle 100 procent van de donaties komt ten goede aan onderzoek. Ongeveer 25 kinderen in Nederland krijgen jaarlijks neuroblastoom kinderkanker. Slechts vijf van hen overleven uiteindelijk. Vanwege de snelle ontwikkeling in kennis over genen en de snelle uitwisseling daarvan verwachten medici de komende decennia doorbraken op het gebied van neuroblastoom.

Leontien van Moorsel (rechts) met Rowald en Leontine Steijn (links) zijn blij met de prachtige opbrengst van Spin for Life 2010.

Bovenstaande afbeelding kunt u hier in hoge resolutie downloaden.

Noot voor de redactie,