Zeehondencreche Pieterburen

Zeehondencrèche op z'n Paasbest

Met de lente voor de deur is het een stuk rustiger in de Zeehondencrèche. De meeste zeehonden hebben geen intensieve verzorging meer nodig en zijn langzaam aan het herstellen in de buitenbassins. U kunt ze nu vrolijk zien spelen, zwemmen en genieten van het lentezonnetje. In de buitenbassins is het erg druk met zeehonden, dus er is veel te zien! Komt u ook kijken in het Paasweekend? Wij hebben weer tal van leuke acties georganiseerd.

Heerlijk ontbijt met unieke streekproducten in de Zeehondencrèche De Zeehondencrèche zet op eerste en tweede Paasdag haar deuren open voor bezoekers met gezonde trek. Van 08:45 uur tot 10:00 uur is het mogelijk om een heerlijk ontbijt te nuttigen met unieke streekproducten uit de omgeving. Bijvoorbeeld kaas uit Broek, fruit uit Saaxumhuizen, eieren van de boer en vers gebakken croissants. Na het ontbijt kunt u onze prachtige informatiefilm van de Zeehondencrèche bekijken en krijgt u een groepsrondleiding door het bezoekerscentrum aangeboden. Kosten van dit ontbijt zijn EUR 13,50 per persoon, inclusief entree, rondleiding en film. Voor kinderen tot 3 jaar is het ontbijt gratis en tot 10 jaar betaalt u EUR 10,- per persoon. Wel is het in verband met drukte gewenst te reserveren. Dit kunt u doen via het nummer 06-10307347 of mailen naar info@taarteriededis.nl.

Zeehond zonder naam
In de winter is er een zeehondje ziek gevonden op het strand. Gelukkig is hij nu alweer een stuk beter en kan hij straks weer worden vrijgelaten. Maar er is een probleem: het zeehondje heeft nog geen naam! Weet jij een leuke naam voor hem? Dan heeft hij straks op zijn vrijlaatkist ook een mooi naambordje! Je kunt voor 1 euro een bonnetje kopen. Hierop kun je jouw zeehondennaam invullen en jouw adresgegevens. Ook krijg je een mooie "Maatje van de zeehond" button. Aan het eind van het Paasweekend kiezen we de mooiste naam. Als je gewonnen hebt krijg je een certificaat en een foto van jouw zeehond. En natuurlijk krijg je een mooie foto van zijn vrijlating!

Paasdagen donateurs
Dankzij onze donateurs kunnen wij elk jaar honderden zeehonden redden en weer terug brengen naar de natuurlijke leefomgeving. De Zeehondencrèche is daarom ook altijd op zoek naar nieuwe donateurs. Wist u dat als u voor minimaal EUR 25,- op jaarbasis donateur wordt, u de Zeehondencrèche gratis met uw gezin kan bezoeken? En in het Paasweekend krijgt u er ook nog eens een mooi pluche Paaszeehondje bij cadeau. Meldt bij de ingang dat u donateur wilt worden. Vul het machtigingsvisje in en u heeft direct gratis entree met uw gezin tot de Zeehondencrèche.

Verder hebben we voor de kinderen een speciale paasspeurtocht door het Bezoekerscentrum en een knutseltafel. De Zeehondencrèche, een goed doel om te bezoeken. U komt toch ook?

23-03-2010 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart