Ingezonden persbericht


+++ PERSBERICHT +++
Rotterdam, 16 maart 2010

Uitgeverij Douane presenteert: Fraaie vergezichten die onze reis vergallen Een wandeling door Rotterdam aan de hand van Bob den Uyl

Op de 80e verjaardag van Bob den Uyl (1930-1992), zaterdag 27 maart 2010, verschijnt bij uitgeverij Douane Fraaie vergezichten die onze reis vergallen - Een wandeling door Rotterdam aan de hand van Bob den Uyl. De auteurs, kenners en verzamelaars Ivar Schute en Mark van Leeuwen, nemen u in deze wandelgids mee op hun tocht door leven en werk van Bob den Uyl, van zijn verdwenen geboortehuis in Noord tot zijn overeind gebleven laatste arbeidsplaats aan de Veerhaven.

De presentatie van Fraaie vergezichten die onze reis vergallen vindt plaats op zaterdagmiddag 27 maart om 15.00 uur in Grand Café-Restaurant Loos in Rotterdam, vlak bij de Veerhaven die het eindpunt vormt van de wandeling. Na een korte introductie door uitgever Arie van der Ent en een verhaal over Bob den Uyl door dichter Manuel Kneepkens wordt het eerste exemplaar van de uitgave door de auteurs overhandigd aan Hans Verweij, schilder en grote vriend van Bob den Uyl. Het muzikale duo Lies de Vries Zingt (Reinier van Mourik en Frans de Jong) brengt liederen ten gehore. Na afloop signeren de auteurs het boek.

Datum: zaterdag 27 maart 2010 * Plaats: Grand Café-Restaurant Loos, Westplein 1, Rotterdam * Tijd: 15.00 uur


---