Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zanguitvoering 'Berlijn Interbellum'
Viering 100 jaar muziekschool in Heerlen

Zangleerlingen en docenten van de muziekschool Heerlen geven op zaterdag 27 maart om 20.00 uur een concert in de filmzaal van SCHUNCK*. Het decennium 1930-1940 staat in dit concert centraal. Er worden songs uitgevoerd van Kurt Weill en Hanns Eisler, op teksten van Bertolt Brecht. Toegang is gratis, een toegangskaart is verplicht (verkrijgbaar aan de balie van SCHUNCK* in het Glaspaleis).

De Duitse dichter, schrijver en regisseur Bertolt Brecht (1898-1956) werkte in de roerige jaren '30 veel samen met de componisten Hanns Eisler en Kurt Weill, wat resulteerde in eigenzinnige composities. De vocale muziek zoals zij in Berlijn tijdens het Interbellum componeerden staat centraal in het concert door zangleerlingen en docenten van de afdeling klassiek van de muziekschool Heerlen. Er worden onder andere stukken uit de opera 'Dreigroschenoper' uitgevoerd, evenals stukken uit 'Happy End' en uit het muzikaal toneelstuk 'Lady in the Dark'. Ook komen liederen die Hanns Eisler indertijd schreef aan bod.

In 2010 bestaat de muziekschool in Heerlen 100 jaar. Dit jubileum wordt het hele jaar gevierd met een speciaal programma. Het volledige jaarprogramma van '100 jaar muziekschool in Heerlen' is te vinden op www.schunck.nl.

SCHUNCK*
Bongerd 18, Heerlen
T 045-5772200

//////////////



Ingezonden persbericht