Ingezonden persbericht


Having trouble viewing this email? Please click here.

PERSBERICHT, 19 maart 2010

Starwood Hotels Nederland doet het licht uit!

Zaterdag 27 maart a.s. doet Starwood Hotels Nederland al haar lichten uit in de hotels voor het Earth Hour initiatief. Vanaf 20.30 uur lokale tijd doen de hotels in Amsterdam, Den Haag en op Schiphol het licht uit in de publieke ruimtes. Starwood wil hiermee laten zien bewust bezig te zijn met het milieu en de zorg voor de aarde.

Wereldwijd organiseren honderden Starwood Hotels & Resorts bewustwoordingsevenementen zoals wandeltochten in lokale gemeenschappen, publieke candlelight unplugged concerten en recepties voor gasten met groene cocktails. Met deze initiatieven probeert Starwood het energie- en watergebruik te behouden en de luchtkwaliteit in de hotels te verbeteren voor haar Starwood gasten en andere medewerkers.

Alle Starwood Hotels Nederland doen mee aan de milieubewustwordings actie, niet alleen voor haar gasten, maar ook zeker voor haar medewerkers die een groot verschil kunnen maken. Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center organiseert een Candelight Dinner waarbij de gasten ontvangen worden met een 'green cocktail'. Daarnaast vragen zij alle diner gasten om één extra euro aan hun rekening toe te voegen ten goede van het Wereld Natuur Fonds. Hotel Des Indes versterkt de Earth Hour actie door in Restaurant Lounge Bar DesInDes die avond een Earth Hour menu te serveren op decoratieborden in het thema CoolEmotion door de kunstenaar Ap Verheggen. In Hotel Pulitzer kunnen gasten tijdens een Candlelight Dinner in restaurant Keizersgracht 238 genieten van de kaarsverlichting en een culinair menu.

Naast het Earth Hour initiatief gaan Hotel Pulitzer en Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center nog een stapje verder met hun Green Key certificatie. Green Key is het internationale keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en reacreatiebranche. Bovendien is Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center zeer trots mee te delen recentelijk een Goud Certificaat van de Green Key te hebben behaald. Executive Assistant Manager Fred Smits zegt hierover: "Het was een ware uitdaging, maar als gevolg van milieubewust ondernemen is het ons gelukt om een Goude Certificaat te behalen!".

Einde.


---



Ingezonden persbericht