TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-03-2010

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 27 maart
Radio 2 - 16.00 uur

GIOVANCA EN FREEK DE JONGE IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 27 maart ontvangt Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFÉ:

Giovanca begon pas twee jaar geleden met haar solocarrière en ontving afgelopen week een Gouden Plaat voor haar debuut cd 'Subway Silence'. Ook kreeg ze van Frank Boeijen de Zilveren Harp overhandigd; de aanmoedigingsprijs voor nieuw talent van Buma/Stemra. En ze is nu genomineerd voor een 3FM Award in de categorie 'Beste Zangeres'. Vrijdag komt haar tweede album 'While I'm Awake' uit.

Freek de Jonge. Op 15 maart verscheen zijn nieuwe album met de titel 'Van A naar Z' en dat is dan meteen zijn dertigste album release. Muzikale bijdragen kwamen van J.W. Roy, Boudewijn de Groot, Robert Jan Stips en Cok van Vuuren die met zijn band Ocobar Freek heeft begeleid. Het album telt twaalf nummers, stuk voor stuk intense liedjes, zowel tekstueel als muzikaal. Liedjes die ergens over gaan en herkenbaar zijn voor iedereen.

Jenni Alpert komt uit Los Angeles en zingt een frisse mix van pop, soul met een vleugje folk. Zichzelf begeleidend op piano of gitaar stond zij in het voorprogramma van onder anderen Sara Bareilles, Loudon Wainright III en Regina Spektor en heeft inmiddels al in veertien landen zeer succesvol concerten gegeven. Zaterdag geeft ze een miniconcert in TROS MUZIEKCAFÉ.

Laura Vane & The Vipertones. The Vipertones zijn Nederlandse muzikanten en Laura komt uit Engeland. Zij leende haar stem onder meer aan Gnarls Barkley, The Streets en Omar. Vorig jaar speelden zij al op het North Sea Jazz Festival en nu dus in het TROS MUZIEKCAFÉ.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl