TruePosition heeft met succes het plaatsbepalingssysteem voor bellers naar 112 ingezet in de Spaanse regio Murcia

MURCIA, Spanje--(BUSINESS WIRE)-- 20100324 --

TruePosition, Inc., een toonaangevende leverancier van draadloze plaatsbepalingstechnologieën en -oplossingen en een dochteronderneming van Liberty Media Corporation, kondigde vandaag aan dat zij haar TruePosition U-TDOA Locatieplatform heeft ingezet in de Spaanse regio Murcia. Het TruePosition U-TDOA Locatieplatform zal worden gebruikt voor het lokaliseren van bellers die 112, dat het alarmnummer in de Europese Unie is, bellen vanaf hun mobiele telefoon. De regio Murcia is het eerste Europese gebied om de beproefde technologie in te voeren die reeds wordt ingezet in de Verenigde Staten waar er elk jaar meer dan 60 miljoen noodoproepen mee gelokaliseerd worden en waar het heeft bijgedragen tot het redden van tienduizenden levens.

Een live demonstratie van de technologie zal worden uitgevoerd door de nooddienst van de Spaanse regio Murcia en staat gepland voor 27 maart 2010 op de lagune Mar Menor. De demonstratie zal worden bijgewoond door honderden hoge ambtenaren en nooddienstmedewerkers uit 25 landen in de hele Europese Unie.

TruePosition werd gekozen dankzij haar ongeëvenaarde ervaring en deskundigheid op het gebied van missiekritische, locatiegebaseerde veiligheids- en beveiligingsoplossingen.

"De slogan van de regio Murcia is 'De veiligste zee in de wereld om te beginnen aan uw nautische sport.' Wij zijn verheugd om te beschikken over dit carrier-grade draadloze plaatsbepalingssysteem van TruePosition voor onze regio, waarmee bellers naar 112 snel gelokaliseerd kunnen worden in hun tijden van nood - zonder dat ze Spaans hoeven te spreken. Wij zijn van mening dat deze nieuwe openbare veiligheidsoplossing onze aantrekkelijkheid voor toeristen zal doen toenemen en de economie van de regio verder stimuleren," aldus Francisco Rojo Ortiz, Hoofd Systeem- en Communicatiediensten, Raad van het Voorzitterschap en Openbaar Bestuur voor het Algemene Beheer van noodsituaties voor de regio Murcia.

"Dit is een belangrijke mijlpaal voor de verbetering van de 112-dienst. Het markeert de eerste keer dat zeer nauwkeurige draadloze locatie-informatie beschikbaar zal zijn voor de Antwoorddiensten voor de Openbare Veiligheid in Europa," aldus Gary Machado, Uitvoerend Directeur van de European Emergency Number Association (EENA). "Deze noodzaak - om de plaats van bellers naar 112 nauwkeurig te bepalen via hun mobiele telefoon - wordt steeds urgenter in de gehele Europese Unie, aangezien mobiele telefoons alomtegenwoordig zijn in veel EU-landen. Deze invoering in de regio Murcia zal zeker de weg vrijmaken voor verdere implementatie van plaatsbepalingstechnologieën met een hoge nauwkeurigheid in de EU. Regelgevende instanties op EU- en nationaal niveau hebben de bevestiging dat er elk jaar veel burgers gered zouden kunnen worden dankzij de beschikbare oplossingen die ter beschikking kunnen worden gesteld aan eerste hulpverleners."

"Deze invoering in de regio Murcia versterkt het feit dat het zeer nauwkeurige en zeer betrouwbare TruePosition U-TDOA Locatieplatform de technologie uitermate geschikt maakt voor missiekritische toepassingen ten behoeve van de openbare veiligheid," voegde Stephen Stuut toe, Chief Executive Officer van TruePosition. "We zijn blij dat de capaciteiten van het TruePosition U-TDOA Locatieplatform zijn erkend en gekozen door overheidsambtenaren, teneinde een steeds groter wordend probleem waarmee landen over de hele wereld te kampen hebben op te lossen: de plaats bepalen van mensen die alarmnummers bellen vanaf hun mobiele telefoon. We verwachten dat dit de eerste van vele implementaties in Europa is."

Het TruePosition Locatieplatform is een draadloos plaatsbepalingssysteem dat kan worden afgestemd om te voldoen aan de prestatiebehoeften van de klant of toepassing. Voor deze openbare veiligheidsoplossing wordt de plaatsbepalingstechnologie Uplink Time Difference of Arrival, of U-TDOA, ingezet. TruePosition U-TDOA staat bekend om zijn vermogen om nauwkeurig en betrouwbaar de plaats van mobiele telefoons te bepalen in wat voor omgeving dan ook - inclusief binnenshuis en in dichtbevolkte stedelijke gebieden met hoge gebouwen.

Momenteel beschermt het TruePosition U-TDOA Locatieplatform meer dan 100 miljoen burgers en lokaliseert elk jaar meer dan 60 miljoen draadloze oproepen via alarmnummers in de Verenigde Staten.

Over TruePosition

TruePosition (www.trueposition.com) is wereldleider op het gebied van oplossingen voor plaatsbepaling en informatieverzameling die bijdragen tot de bescherming van burgers, de aanpak van misdaad en het redden van levens. De oplossingen voor plaatsbepaling van TruePosition voldoen aan de vereisten van ondernemingen en overheidsinstellingen die een doorslaggevende rol spelen bij het slagen van ondernemingen. Tot deze oplossingen behoren technologieën die ook in de toekomst nog grote waarde zullen hebben, innovatieve toepassingen en uitgebreide netwerk- en systeemdiensten. TruePosition bezit meer octrooien, technische expertise en operationele ervaring op het gebied van draadloze plaatsbepaling dan welk ander bedrijf ter wereld ook. Dagelijks vertrouwen meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd op plaatsbepalingsservices die worden ondersteund door TruePosition-technologie. TruePosition is eigendom van Liberty Media Corporation.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
TruePosition
Brian Varano
Directeur Marketing
+ 1 610-680-2251
bvarano@trueposition.com