RTL Group

Ruben van der Meer en Tijl Beckand verrijken zaterdagavond van RTL 4

Rascomedians Ruben van der Meer en Tijl Beckand zijn recht tegen over elkaar in Echt Waar?!, de nieuwe door Jack Spijkerman gepresenteerde komische entertainmentshow van RTL 4. In dit gloednieuwe zaterdagavondprogramma, dat vanaf 27 maart te zien is, laten zij het publiek in de studio kiezen uit hun verhalen: wat is onzin en wat is Echt Waar?!, hoe bizar en ongelofelijk het ook klinkt. Voor Jack Spijkerman is dit zijn twee programma bij RTL 4, na het succesvolle Wat Vindt Nederland?.

Onder de bezielende leiding van Jack krijgen Tijl en Ruben in verschillende rondes steeds prangende vragen, humoristische stellingen en triviale kwesties voorgelegd, waarvan een aantal ook van kijkers afkomstig is. Waarom wordt de één bijvoorbeeld altijd gestoken door een mug en een ander nooit? Waar komt het gezegde van twee walletjes eten vandaan? En is het waar dat er een Franse wet bestaat die bepaalt dat het boeren verboden is hun varken Napoleon te noemen? Op deze en andere vragen die knagen formuleren Tijl en Ruben ieder steeds een eigen antwoord en brengen dat zó gepassioneerd en overtuigend dat beide betogen even waarschijnlijk lijken. Of even onwaarschijnlijk, het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt. Toch is het ene verhaal Echt Waar?! en het andere verhaal met droge ogen volkomen uit de duim gezogen. Aan de honderd publieksleden de taak de klinkklare onzin te scheiden van de harde feiten, hoe bizar en ongelofelijk die vaak ook blijken te zijn.

Om de beurt proberen Tijl en Ruben de honderd publieksleden juist weg te spelen. Want voor de mensen die over weten te blijven, ligt er 10.000 euro klaar om te verdelen. Ruben en Tijl trekken dan ook letterlijk en figuurlijk alles uit de kast om de publieksleden continu op het verkeerde been te zetten: beeld- en geluidsfragmenten, decorstukken, verkleedpartijen, bekende special guests, deskundigen zelfs Jack wordt af en toe voor hun karretje gespannen om het publiek een derde, even fantastisch verhaal voor te schotelen en daarmee dus nóg meer verwarring te zaaien. Alles voor de winst nou ja, en voor de lol natuurlijk!

Uitzending: wekelijks, vanaf zaterdag 27 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 4

---

Noot aan de redactie: een foto van Tijl, Jack en Ruben is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.