Ingezonden persbericht

Rotterdams Philharmonisch Orkest met gratis programma voor kinderen

Op zaterdag 27 maart organiseert het Rotterdams Philharmonisch Orkest een speciale middag voor kinderen tussen 7 en 17 jaar genaamd 'Klanken van de stad';
Vanaf 15.00 uur kunnen de kinderen en hun begeleiders terecht in de Doelen voor een gevarieerd en actief programma. De entree en deelname is gratis.
De hele middag staat in het teken van kinderen en actief deelnemen aan muziek. Met onder meer een workshop speed dirigeren met chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin; Openbare repetities van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest en het Groot Ieder Kind een Instrument Orkest speelt in de grote zaal. De aanwezige kinderen kunnen deelnemen aan workshops knutselen op muziek, demonstraties van instrumenten, mini concertjes, masterclasses en nog veel meer.

De afgelopen maanden zijn musici van het Rotterdams Philharmonisch de wijken ingetrokken. In het kader van Klanken van de Stad hebben ze daar workshops gegeven, optredens verzorgd en samengespeeld met jong talent. Die muzikale ontmoetingen monden nu uit in een grote muziekdag. Op zaterdag 27 maart komen alle deelnemers van Klanken van de Stad samen met leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin.

Avond programma
's-Avonds is er een multimediaal concert met het hele orkest, en een bruisende afterparty. 'Met dit programma verdiepen we het contact met de Rotterdamse gemeenschap', vertelt chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin, die in Klanken van de Stad een sleutelrol speelt. 'We richten ons op jongeren, maar zeker niet alleen op hen: iedereen moet zich welkom voelen bij het Rotterdams Philharmonisch.'

Klanken van de Stad
Middag programma
Datum: zaterdag 27 maart 2010
Locatie: de Doelen Rotterdam
Tijd: 15.00 -18.00 uur
Entrée: gratis
http://www.klankenvandestad.nl
http://www.RotterdamsPhilharmonisch.nl

----------