Politie Gelderland-Zuid

Mannen weigeren openen kofferbak

Haaften, 27-03-2010 o Tijdens hun surveillance in de nacht van vrijdag op zaterdag stuitten politieagenten op de Prins Bernhardstraat op een auto met daarin drie mannen. De auto kwam uit een woonwijk en ter controle van de inzittenden gaven zij de bestuurder een stopteken. Via de meldkamer trokken zij hun opgegeven personalia na, om vervolgens nader onderzoek in te stellen.

Desgevraagd weigerden de drie mannen om de kofferbak van de auto te openen. Zij stelden zich daarbij zodanig op dat dit de agenten ook werd belet. Tevens bleken ze de autosleutel te hebben verstopt. De politie vorderde vervolgens zich van de auto te verwijderen, dit werd wederom geweigerd. Hierop zijn de drie aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Bij fouillering kwam de autosleutel alsnog tevoorschijn.

Gereedschap
In de kofferbak troffen de agenten divers inbrekerswerktuig. De spullen zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. De drie aangehouden verdachten zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Het gaat om inwoners van Zaltbommel en Kerkdriel in de leeftijd van 18 en 19 jaar. Na verhoor werd het drietal heengezonden. Het politieonderzoek gaat verder.
(08)

Laatst gewijzigd 27-03-2010 14:34 | © Regio Gelderland-Zuid |