Politie Gelderland-Zuid

Aanrijdingen op A2

Enspijk, 27-03-2010 o Na een melding omstreeks 11.50 uur van een kettingbotsing op de snelweg A2 onder Enspijk gingen de hulpverleningsdiensten politie en ambulance ter plaatse. Er bleek sprake van twee aanrijdingen, een kop-staart waarbij twee auto's waren betrokken en daar vlak voor een aanrijding tussen drie auto's. Drie personen zijn gewond naar een ziekenhuis gebracht.

Politieagenten troffen op de linkerrijstrook, vanuit Den Bosch richting Utrecht, zes stilstaande auto's aan. Daarvan bleken er vijf betrokken bij twee aparte aanrijdingen. Omdat voor een veilige hulpverlening de rechterrijstrook nodig was, en ter plekke geen vluchtstrook was, werd de hele rijbaan richting Utrecht afgesloten. Dit had enige filevorming tot gevolg. Een motorrijder van het KLPD verleende assistentie aan de regiopolitie.

Bij de kop-staart botsing van de achterste twee auto's raakte niemand gewond. Bij de aanrijding tussen de voorste drie bleken drie personen gewond te zijn geraakt. In de middelste auto zaten een 29-jarige bestuurster uit Best en een inzittende van 30 jaar uit Weert. Beide vrouwen zijn met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Even later bleek een inzittende van de derde auto eveneens last te hebben van haar nek. Ook deze vrouw is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, naar het UMC in Utrecht.

Na ongeveer een uur kon de politie de rijbaan weer voor het verkeer vrijgeven.
(08)

Laatst gewijzigd 27-03-2010 15:06 | © Regio Gelderland-Zuid |