Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 27-03-2010

Geweldpleger negeert opgelegd huisverbod

RIJEN: Een 46-jarige man uit Rijen werd door de politie gearresteerd omdat hij zich niet aan voorwaarden had gehouden die hem door de rechter waren opgelegd.

Vanwege huiselijk geweld zat de man in voorlopige hechtenis tot 22 januari 2010. Met ingang van 22 januari 2010 werd door de
rechter-commissaris de voorlopige hechtenis geschorst. Dat gebeurde onder een aantal concrete voorwaarden waaronder onder andere een verbod enig contact te hebben met zijn ex echtgenoot en een verbod zich te bevinden in de woning van zijn gezin in Rijen.
Op vrijdagavond 26 maart 2010 stond de man rond 21.00 uur toch binnen de woning.
De politie werd erbij gehaald en de man werd aangehouden. In overleg met de Officier van Justitie is de verdachte voorlopig vast gezet. Aanstaande maandag wordt hij opnieuw voor de rechter-commissaris geleid.

Mishandeling in café: politie pakt twee verdachten op

OOSTERHOUT: De politie arresteerde in de nacht van vrijdag 26 maart op zaterdag 27 maart 2010 twee verdachten op verdenking van openlijke geweldpleging.

Het delict vond plaats in een café in de Klappeijstraat. Een 22-jarige man uit Oosterhout werd daarbij geslagen met een glas. Hij werd door het ambulancepersoneel kort behandeld en moest vervolgens zelfstandig naar huisartsenpost voor hechten van de wond op zijn achterhoofd. De politie arresteerde twee verdachten van dit geweld. Het gaat om een 21-jarige man uit Dongen en een 19-jarige Oosterhouter. Zij zijn zaterdag rond het middaguur, na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Het motief moet vermoedelijk gezocht worden in een verkeerd uitgevallen grap in combinatie met het nodige
alcoholgebruik.

Beschonken automobilist veroorzaakt eenzijdig ongeval

TERHEIJDEN: De politie behandelde zaterdag 27 maart 2010 om 03.00 uur een verkeersongeval op de Wagenbergse Baan in Terheijden. Agenten troffen een auto op zijn kop aan in de berm aan de kant van
Terheijden. De bestuurder lag nog in de auto en was aanspreekbaar. Ambulancepersoneel bracht de 35-jarige Oosterhout over naar het ziekenhuis. Daar werd een zware hersenschudding vastgesteld. Omdat er sprake was van alcoholgebruik heeft een ggd-arts bloed van de
verdachte afgenomen. Laboratoriumonderzoek door het Nederlands Forensische Instituut moet uitwijzen om welk promillage het ging. Het rijbewijs van de automobilist is door de politie ingevorderd.

Zoon (37) aangehouden na geweld tegen vader (63)

MADE: De politie pakte vrijdagavond 26 maart 2010 een 37-jarige man uit Zwijndrecht op. Dat gebeurde nadat hij zijn vader (63) mishandeld en bedreigd had. De verdachte is in het politie ingesloten.

Het geweld vond plaats in de woning van de ouders in Made. Vader en zoon hadden ruzie met elkaar gekregen over een zakelijke kwestie. De zoon dreigde vrijdagavond dat hij vanuit Zwijndrecht wel even
langskomen, wat hij dus een half uur later ook daadwerkelijk deed. Hij drong de woning met veel kabaal binnen en sloeg zijn vader een aantal keren tegen de borst. Verder dreigde hij om de inboedel te vernielen. De gewaarschuwde agenten gingen meteen tot arrestatie van zoonlief over. Hij is in het politiebureau ingesloten en in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Inbrekers nemen auto mee

OOSTERHOUT: Bij een woninginbraak aan het Sandenburg namen de
inbrekers ook de auto van de gedupeerden mee. De inbraak werd gepleegd tussen vrijdagavond 26 maart 2010 18.30 uur en zaterdagmorgen 27 maart 2010 10.30 uur.
De dieven forceerden een raam aan de achterkant van het huis en doorzochten de gehele woning. Uit de woning werd een televisie en computerapparatuur ontvreemd. De daders vervoerden hun buit
vermoedelijk in de auto van de bewoners. De auto is namelijk ook weg. Het gaat om een witte Ford Transit Connect voorzien van het kenteken 25-VFF-9. Het voertuig staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd. De technische recherche heeft op de plaats van het delict een sporen onderzoek uitgevoerd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 27-03-2010 15:20 | © Regio Midden en West Brabant |