Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt grootschalige verkeerscontrole

Nuenen, 27-03-2010 o De politie in Nuenen heeft vrijdagavond van 21.00 tot 5.00 uur een grootschalige verkeerscontrole gehouden op de A270, rijbaan Eindhoven-Helmond.

Bij deze controle werkte de politie samen met justitie, Inspectie Verkeer en Waterstaat, de douane, belastingdienst en de brandweer. Er werd onder meer gecontroleerd op de Wegenverkeerswetgeving, Wet Wapens en Munitie, Opiumwet, Wet Identificatieplicht, Arbeidstijdenwet, Wet Personenvervoer, Vreemdelingenwet en Belastingwetgeving.

De politie en haar ketenpartners willen mensen bewust maken van de gevolgen van overtredingen en het belang van een veilig verkeersgedrag.

Resultaten politie

Tijdens de controle werden 705 blaastesten uitgevoerd. Vier personen zijn aangehouden omdat zij teveel hadden gedronken. Van een 39-jarige EIndhovenaar en een 33-jarige Helmonder werd het rijbewijs ook ingevorderd. Zij hadden respectievelijke promillages van ruim 0,8 en ruim 1,25. In beide gevallen gaat het om beginnende bestuurders.

Wapens

Twee personen zijn aangehouden voor een overtreding van de Wet Wapens en Munitie. In één geval had de persoon een ploertendoder in zijn wagen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bij een 24-jarige Eindhovenaar werd een vuurwapen aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Verder werden door de politie nog 27 processen-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen.

Belastingdienst

Door de belastingdienst is voor ruim drieduizend euro aan openstaande belastingschulden geïnd tijdens de controle. Van 7 personen is de auto in beslag genomen vanwege een openstaande belastingschuld.