Gemeente Nuth


Reactie gemeente Nuth aangaande zorgcentrum Op den Toren

Naar aanleiding van recente berichten in de media aangaande de nieuwbouwplannen voor Zorgcentrum Op den Toren, voelt de gemeente Nuth zich geroepen als volgt te reageren.

De gemeente Nuth begrijpt dat Cicero Zorggroep als gevolg van de te verwachte hogere kosten de bouw van het nieuwe zorgcentrum uitstelt en de plannen aanpast. De gemeente betreurt echter dat Cicero Zorggroep geen (tijdige) openheid van zaken heeft gegeven inzake de financiële (on)haalbaarheid van de door Cicero Zorggroep gepresenteerde ambitieuze plannen.

Â

De realisatie van het nieuwe zorgcentrum is voor de gemeente Nuth en haar inwoners erg belangrijk, niet in de laatste plaats vanwege het maatschappelijk belang, de upgrading van de zorg, de wijk en het behoud van de werkgelegenheid. Daarnaast heeft de gemeente uiteraard ook de taak gemeenschapsgelden zorgvuldig in te zetten. In het kader van de samenwerking is door de gemeenteraad op 16 december 2008 een bedrag van ⬠650.000,- gemeenschapsgeld gereserveerd voor de noodzakelijke (her-) inrichting van de openbare ruimte ten behoeve van de realisatie van de nieuwbouwplannen.

Â

De gemeente Nuth heeft duidelijke afspraken gemaakt met Cicero Zorggroep over de haalbaarheid en met name de planning voor de realisatie van het nieuwe zorgcentrum. Het ontwerp bestemmingsplan is zelfs eerder dan gepland ter inzage gelegd. De bouwvergunningsaanvraag kan, wat de gemeente betreft, dan ook ruim op tijd worden afgehandeld om de bouw op 1 september 2010 te starten.

Verder zijn de onderhandelingen met de gemeente aangaande de noodzakelijke grondverwerving door Cicero Zorggroep nog in volle gang.

Wat betreft de verdere procedures en eventueel hieruit voortvloeiende kosten handelt de gemeente binnen de bepalingen die de wet aangaande ruimtelijke plannen stelt. Hierover heeft de gemeente Nuth dan ook altijd duidelijk gecommuniceerd met Cicero Zorggroep.