Gemeente Noordenveld


Vier partijen schrijven collegeprogramma

Gepubliceerd op: 27 maart 2010

Gemeentebelangen, PvdA, CDA/ChristenUnie en GroenLinks in de gemeente Noordenveld hebben afgesproken gezamenlijk een concept-collegeprogramma te schrijven voor de bestuursperiode 2010-2014. Deze afspraak is gemaakt nadat de partijen op zaterdag 27 maart een gezamenlijke verdiepingsslag hebben gemaakt waarbij uitvoerig werd gesproken over de Intergemeentelijke Structuurvisie Roden-Leek (IGS), het financiële perspectief, welzijn, energie- en duurzaamheidsbeleid en bestuurlijke vernieuwing.
De afspraak tussen de vier partijen is na afloop van de verdiepingsslag meegedeeld en toegelicht aan de onderhandelaars van de VVD en Lijst Groen Noordenveld. Daarna werd de informatieperiode afgesloten.
De informatiefase stond onder leiding van de oud-burgemeester van Leek, mevrouw S. de Jong. Onder haar leiding is op 18 maart door alle fracties een verkennend gesprek gevoerd, waarna D66 zich terugtrok. Op maandag 22 maart vond een verdiepingsslag plaats waaraan Lijst Groen Noordenveld, de VVD, de PvdA en Gemeentebelangen deelnamen. Tijdens dat gesprek bleek dat er op veel punten wellicht overeenstemming te bereiken zou zijn geweest, maar dat op essentiële onderdelen van de IGS onoverbrugbare meningsverschillen bleven. Dat werd op 23 maart meegedeeld aan de onderhandelaars van CDA/ChristenUnie en GroenLinks. Daarop werd besloten dat deze laatste partijen met Gemeentebelangen en de PvdA op 27 maart eenzelfde verdiepingsslag zouden maken met bovengenoemd resultaat.